KULTUR

Queer kunst i Roskilde

Queer-kunstneren Lars Hilfling er fra den 5. marts aktuel med soloudstillingen “Ordinary People” på Ros Gallery i Roskilde.   Foto: Lars Hilfing

Værker af den danske queer-kunstner Lars Hilfling kan fra lørdag den 5. marts opleves på soloudstillingen “Ordinary People” på Ros Gallery i Roskilde.

Den danske queer- kunstner Lars Hilfling er fra den 5. marts aktuel med soloudstillingen “Ordinary People”. Hilfling blander i sin kunst fotos fra blandt andet de sociale medier, sport og porno med billeder fra den klassiske kunst.

“Når man ser på kunsthistorien med et queer-blik opdager man, at den ikke bare er en objektiv registrering af begivenheder. Den er samtidig også en sletning af fortiden. Undertrykkelse af homoseksuelle gennem århundreder har fortrængt et utal af menneskers skæbner fra vores fælles hukommelse”, fortæller Lars Hilfling.

“En vigtig del af mit arbejde er at afdække de queer-temaer, der er udeladt fra kunsthistorien eller indlagt som kodede beskeder. Kunsten fungerede for datidens homoseksuelle som verdens første form for kryptering”, tilføjer Lars Hilfling.

Family Portrait kan ses på queer-kunsteren Lars Hilflings soloudstillingen “Ordinary People”

Det er specielt temaer som maskulinitet og magtdynamik relateret til køn og seksualitet, der er tilbagevendende temaer i Lars Hilflings kunst.

“”Alt handler om sex, undtagen sex,” som Oscar Wilde sagde. “Sex handler om magt”, slutter Lars Hilfling.

Family Portraits no.1 af Lars Hilfling.

Udstillingen “Ordinary People” kan opleves fra 5. marts til 1. maj på Ros Gallery i Roskilde.

Mere om Ros Gallery finder du lige her.

Mere om Lars Hilfling finder du her.

Læs også: Forrygende frisk i dag – ensom død i morgen