SAMFUND

Dansk støtte til ukrainiske LGBT+ aktivister

Du kan hjælpe LGBT+ personer i Ukraine ved at støtte indsamlingen gennem Copenhagen Pride.

Den russiske præsident Putins had til LGBT+ personer er både velkendt og veldokumenteret. Efter den russiske invasion af Ukraine kan vi nu vise, at vi står i solidaritet og kærlighed med LGBT+ familien i Ukraine.

Copenhagen Pride stod  lørdag den 26. februar sammen med European Pride Organisers Association (EPOA) bag solidaritetsmanifestationen uden for den ukrainske ambassade i København. Manifestationen var en opfodring til både den danske regering og alle nationer, der respekterer menneskerettighederne til at tilbyde sikkerhed og husly til de LGBT+ personer, der nu må flygte fra Ukraine.

EPOA har startet en indsamling, hvor pengene går direkte til Kyiv Pride og Kharkiv Pride. Begge yder de støtte i form af blandt andet psykologisk hjælp, tøj og medicin til LGBT+ miljøet i Ukraine.

Den indsamling har Copenhagen Pride allerede valgt at støtte med 50.ooo kroner. Desuden blev der under Pridens Winter Pride Afterparty indsamlet yderligere 3000 kroner .

“Der er mennesker her i verden, som ønsker at skabe krig frem for fred.  Vi står her i dag for at vise dem, at os, der støtter freden, altid vil være stærkest. Når de skaber splittelse, kalder vi på sammenhold. Når de spreder had, rækker vi ud med medmenneskelighed. Der er mennesker både i Rusland og Ukraine, som ville have stået her med os i dag – hvis man er for fred, er man med os,” sagde Copenhagen Prides politiske forperson Lars Henriksen blandt andet til støttemanifestationen.

Du kan også være med til at sende din støtte via EPOAs indsamling. Det kan du gøre ved at overføre til Copenhagen Prides MobilePay : 95514. Alle pengene går ubeskåret til de to ukrainske prides.

 

 

Læs også: Rusland sendt ud i Grand Prix-kulden