KULTUR

Putin snydt – lesbisk par gift i Moskva

Foto: Youtube

Et lesbisk par blev mandag gift i Moskva. Den lykkelige begivenhed skyldes et hul i lovgivningen, og skete absolut ikke med myndighedernes billigelse.

Sofia Grozovsky og Lynne Reid blev den 19. marts gift på et bryllupskontor i Moskva. Tilstede var over 40 venner og familiemedlemmer som vidner og støtter.

Parret blev dog først afvist, men bryllupskontoret havde i sidste ende ikke andet valg end at vie det lykkelige par. Det skyldes, at Sofai Grozovsky er transkvinde, men stadig betegnes som mand i sit pas og offentlige dokumenter.

Der var dog dramatiske scener før de nygifte kunne fejre deres bryllupsdag. Politiet var blevet tilkaldt på grund af ’hooliganisme’, og de beordrede venner og familie til at fjerne alle regnbuesymboler, da de overtrådte Ruslands berygtede ’anti-homopropagandalovgivning’.

De protesterede dog voldsomt, men gik med til at fjerne deres regnbueflag. De nægtede dog at fjerne regnbuesymboler på deres påklædning, medmindre Sofia og Lynne fik papir på hinanden. Bryllupskontoret måtte bøje sig, men vielsen fandt sted uden tilstedeværelse af venner og familie. Ringene udvekslede de dog foran de jublende venner og familiemedlemmer.

Lynne Reid sagde efterfølgende, “vi ville have ventet indtil den dag det bliver lovligt for par af samme køn at blive gift i Rusland. Men det er stadig ekstremt kompliceret for transpersoner at få nye officielle dokumenter. Men da den kvinde jeg elsker stadig har et pas der siger hun er en mand, så var der intet der kunne stoppe os”.

Du kan se deres noget alternative bryllupsvideo her:

 

Læs også: I Rusland jagter de homoseksuelle