KULTUR

North Carolina vedtager homofobisk lov

LGBT-miljøet i North Carolina har reageret skarpt på vedtagelsen af statens nye homofobiske lov. Transmanden JP Sheffield har tweetet et billede af sig selv med teksten ”Nu siger loven, at jeg skal dele toilet med din (guvernør Pat McCrorys kone, red.) kone”. Se hele billedet under artiklen.
Foto: Twitter

North Carolinas republikanske guvernør Pat McCrory har underskrevet en yderst kontroversiel lovgivning der tillader diskrimination af LGBT-personer. Men LGBT-miljøet svarer igen, og inddrager guvernørens kone i debatten.

Den amerikanske delstat North Carolina har vedtaget en yderst kontroversiel lov. Loven ulovliggør alle lokale forordninger og tiltag fra lokale myndigheder, som har til formål at hindre diskrimination af LGBT-personer.

Det tog kun de republikanske medlemmer af delstatsparlamentet i Raleigh 10 timer onsdag aften, at stemme loven gennem delstatsparlamentets to kamre, og få den underskrevet af den republikanske guvernør Pat McCrory.

De demokratiske medlemmer udvandrede i protest, og stemte derfor ikke.

Hastværket skyldes en forordning vedtaget af byrådet i Norths Carolinas største by Charlotte, som var planlagt til at træde i kraft den 2. april. Den ville blandt andet have givet transpersoner lov til at benytte offentlige toiletter der matcher deres kønsidentitet.

Republikanerne argumenterede mod Charlottes forordning ved at påstå, at den ville give adgang for ’sex predators’ – sexrovdyr til kvinders toiletter.

Guvernør McCrory siger i en udtalelse, at ”de mest basale forventninger til privatliv i meget personlige situationer, som på toiletter og i omklædningsrum, for henholdsvis kvinder og mænd, var overtrådt af Charlottes borgmester og byråd”.

Han fortsætter videre at Charlottes forordning ”går mod almindelig sund fornuft, og almindelige normer ved, for eksempel, at tillade en mand at benytte kvinders toiletter og omklædningsrum”.

Ved at omtale transpersoner ved deres fødte køn, og ikke deres kønsidentitet, illustrerer han tydeligt den foragt for LGBT-rettigheder, som loven understøtter.

North Carolinas demokratiske statsadvokat og guvernørkandidat Roy Cooper kalder i en udtalelse vedtagelse af loven for ”skamfuld”. ”Det er skamfuldt, at North Carolina gør diskrimination lovlig. Det vil ikke kun skade en masse familier, men også North Carolinas økonomi”.

LGBT-miljøet i North Caroline har reageret med sorg og foragt. Under hashtagget #WeAreNotThis har de på Twitter reageret skarpt mod loven.

Transmanden JP Sheffield har tweetet et billede af sig selv med teksten ”Nu siger loven, at jeg skal dele toilet med din kone”.

Nu kan guvernør Pat McCrory så tygge lidt på den, og spørge sin kone hvad hun siger til, at hun nu skal dele offentlige toiletter med folk som transmanden JP Sheffield. Han har nemlig et flot og tæt fuldskæg, og en maskulin udstråling der med garanti vil vække opsigt på kvindetoilettet.

 

Læs også: The Boss boykotter North Carolina