Professionel skistjerne springer ud

Den amerikanske skiløber Hig Roberts kæmpede med depression, fordi han følte, han skulle skjule sin seksualitet.     Foto: Instagram/Hig Roberts

Den amerikanske alpine skiløber Hig Roberts springer ud efter han har afsluttet sin professionelle karriere.

Den 29-årige skiløber Hig Roberts fortæller i et meget personligt interview med New York Times og LGBT+ magasinet Out, at han er homoseksuel. Roberts fortæller ærligt, hvor meget psykisk det sled på ham, at han hele tiden måtte skjule sin seksualitet. En følelsesmæssig belastning, der de seneste par år drev ham ind i en depression.

“Selv i de øjeblikke, hvor jeg stod på vinderpodiet efter et løb, følte jeg mig deprimeret. Jeg havde panikanfald og mange søvnløse nætter”, fortæller Roberts, der nu har afsluttet sin professionelle karriere.

”Jeg holdt min seksualitet skjult for min holdkammerater og mine trænere. Jeg var så bange for, at jeg ville miste vigtige reklamekontrakter, som potentielt kunne have ødelagt min skikarriere, hvis sandheden kom frem”, tilføjer Roberts.

Samtidig voksede kampen mod depressionen.

”Jeg er nu overbevist om, at jeg gjorde mig selv en stor bjørnetjeneste. At jeg ikke gav mig lov til at være den, jeg er – at jeg som professionel atlet ikke kunne være åben homoseksuel – det var på ingen måde befordrende for min præstation”, lyder det ærligt fra den 29-årige amerikaner.

Roberts håber, at han kan hjælpe andre alpine skiløbere ved at springe ud. Men det bliver ikke let i en meget maskulin og aggressiv sport som alpint skiløb, der er baseret på fysisk styrke, mener Roberts.

Faktisk er Roberts den første professionelle åbne mandlige homoseksuelle skiløber. Svenske Anja Pärson sprang i 2012 ud som lesbisk. Det var dog også først efter hun havde afsluttet sin karriere.

 

Læs også: Fortællinger fra værnepligt som homoseksuel garder

Hvilke sportsgrene kan du dyrke sammen med andre LGBT+ personer?