SAMFUND

Lev og lad leve holder aktionsmøde

Mizz Privileze optræder ved online-eventet.   Foto: Pressebillede

I foråret, da coronaen stadig var ung, blev der afholdt ”Kjoler mod hadforbrydelser” demonstrationer rundt om i landet under mottoet: Lev og lad leve. En bevægelse var startet og den lever stadig, men nu sættes slutspurten ind.

Folkene bag vil skabe opmærksomhed på hadforbrydelser og her i december, er det tydeligt at kampagnen stadig er i fuld gang. I diverse LGBT+ fora på de sociale medier, har der været skruet op for skriv og opfordringer til, at folk har skulle komme med deres historie, være med og dele kampagnen.

“I starten af næste år begynder politikerne at forhandle regeringens LGBT+ udspil, der blandt andet omtaler hadforbrydelser. Derfor har vi nu en helt enestående chance for at skabe markante forbedringer og få stoppet noget af den had, vi er alt for mange LGBTQI+ personer der oplever i Danmark. Der er desværre alt for lidt dokumentation af problemet med had mod os og derfor har vi taget opgaven på os. Vores mål er at vi har samlet 1000 eksempler på had inden året er slut. Så står vi stærkt i den politiske kamp for vores rettigheder næste år. Vi ønsker at skabe en folkelig protest mod had. Men ingen gider løse et problem, de ikke ved eksisterer eller kender omfanget af. Derfor har vi hele december lavet online aktiviteter for at samle miljøet om sagen og skaffe den nødvendige dokumentation”, udtaler Michael Bjerring, der er en af hovedkræfterne bag.

Del din historie

Hvis du ikke allerede har set den, så blev der i starten af december lanceret en kampagnevideo. Her står en række LGBT+ personer sammen om opfordringen til at dele historier. Målet er at komme i hus med 1000 historier. Den stemningsfyldte video er kommet vidt omkring og er blevet flittig delt. Det har naturligvis skabt ekstra opmærksomhed, og der er allerede nu mange fortællinger, men der mangler lige de sidste.

“Vi oplever stor opbakning fra miljøet og alene de sidste to uger modtaget over 100 ekstra forskellige eksempler på had. Med vores communitymøde på søndag håber vi at samle nok mennesker med netværk til, at vi kan nå 1000 eksempler inden året slutter” fortæller Michael Bjerring.

Mødet Michael Bjerring henviser til at et åbnet online møde for dig, der aktivt vil høre mere og med ind i kampen om at skaffe de sidste historier og øge opmærksomheden på kampagnen.

Den sidste slutspurt med netværksmøde:

På søndag den 20. december fra 16.00 til 17.00 afholder de en times LIVE online-aktivisme.  Der vil indgå både underholdning, motivation og en fælles indsats for at indsamle eksempler på hadforbrydelser.

Program for eventet:

– Åbningsperformance v/ drag king Luke Ravens

– Præsentation af kampagne: Derfor skal vi nå 1000 eksempler på had inden nytår

– Poesi og eksempler på had v/ Rei Mansa

– Fælles online handling – gang i netværket

– Afslutningsperformance v/ drag queen Mizz Privileze

 

Vil du med til møde, skal du klikke her.

Du kan også følge med indtil via facebook-eventet her.

Mødet afholdes på dansk og er for alle, der ønsker at hjælpe med at samle eksempler og høre mere om kampagnen. Det kan være svært at åbne op, hvis man har været udsat for en hadforbrydelse. Men det gør en forskel at stå frem.

Vil man af med sin fortælling kan det ske på bevægelsen hjemmeside, her kan det ske både med navn, men også anonymt.

 

Læs også: Åbent brev til Signe Molde