ANMELDELSER

PLATT-Forms nye show er genialt! Det kan ikke gøres bedre!!!

Platt-forms seneste show “Er vi gået for langt?” nærmer sig det geniale.
Foto: pressefoto

Flere gange undervejs i PLATT-FORMs nyeste show Er vi gået for langt? måtte Out & Abouts anmelder knibe sig i armen – for så godt er det. Mindst til 6 store stjerner.

Har man let til at lade sig krænke? Føler man der er emner, som bare ikke kan omtales i en teatersal. Eller synes man nemt, at noget kan være og blive for meget, så skal man ikke gå ind og se PLATT-FORMs nyeste show, der spiller frem til den 25. september i Glassalen i Tivoli.

Advarslen er hermed givet, for intet er som efter at have set showet Er vi gået for langt? For som titlen antyder, så går de tre medlemmer samlet i PLATT-FORM, Laus Høybye, Mille Lehfeldt, og Jakob Fauerby, langt. Meget langt! Men det gør efter Out & Abouts anmelder ikke noget: Nu kan livet deles op i tiden før og efter PLATT-FORMs nyeste show. Så godt er det!

Går til stregen

Som titlen indikerer så går PLATT-FORM til stregen, nogle vil mene over, men den som ser muligheder og ikke begrænsninger, den der vil se nyt, og epokeskabende, og ikke se på, sådan har vi altid gjort, bliver ikke skuffet. PLATT-FORMs nye show er på mange måder nyskabende og banebrydende.

Derfor er det efter denne anmelders mening også helt galt, hvis nogen søger at lave sammenligninger med tidligere satiregrupper. Nogle har nævnt, at PLATT-FORM ligger et sted mellem Ørkenens Sønner og Linie 3. Seriøst synes denne anmelder, at det næsten er en fornærmelse mod PLATT-FORMs tre medlemmer at lave nogen sammenligninger. De er i særklasse!

For i PLATT-FORM er Mille Lehfeldt, Laus Høybye og Jacob Faurby samlet i et hele, der er helt i deres egen liga. Superliga!

De forstår i den grad at sammensætte et show, der i den grad er banebrydende: Fantastisk stærke tekster, super god musik, primært  af Laus Høybye, ja det kan han også, og totalt godt fremført af alle tre. Det er underholdende, det er flot, det er inspirerende, og det er banebrydende.

Og ja som de fleste læsere nu nok har bemærket, så er Out & Abouts anmelder i den grad kommet på krogen af PLATT-FORM.

Teksterne

PLATT-FORM kommer vidt omkring i deres satire show: Fra Grønlandsk undergrund, Inuitter og danske politikere, hvor spørgsmålet kan stilles – hvem udnytter eller lader sig udnytte af hvem?, til bibelhistorie fortalt på en måde, som ingen sinde tidligere set.

Laus Høybye, Mille Lehfeldt, og Jakob Faurby tager livtag med krigen i Ukraine, på kønsroller, på inflation, men også på på storpolitik omkring Danmark, Kina, og nogle pandaer. Nå ja, der er også det med sex, hvor ikke mindst Jacob Faurby er meget direkte, da han flere gange tager emnet abekopper op.

Forestillingen spiller på dansk, med to smutture til det tyske, hvor det hele skal være så alvorligt, at det bliver ubetaleligt morsomt. Men morsomt, må det ikke være, så den tysktalende, og som sine kollegaer sortklædte Laus Høybye, slår hårdt ned på de blandt publikum, der formaster sig til at grine. Det er skarpt, det er stærkt, og det er vanvittig godt spillet.

Mille Lehfeldt og Laus Høybye føler selv at de har fået mange af netop deres tanker og idéer med i showet, hvorfor de i anden del synes det skal handle lidt om Jacob Fauerby. Derfor skal et nummer handle om bibelen, og ikke mindst om Jesus lidelse, død og genopstandelse. Ærligt har jeg aldrig moret mig så godt over denne fantastiske fortælling, og aldrig mere vil en gudstjeneste blive det samme.

Om PLATT-FORM er gået for langt? Tja, når her nævnes, at de selv fortæller at kulisserne er fra et nedlagt muslimsk plejehjem, så kan enhver nok tænke, hvor langt de går. Anyway, bedøm det selv. Denne anmelder synes ikke at PLATT-FORM får for langt. Men langt det går de…..

Afslutningsvis skal nævnes, at musik og kostumer, førstnævnte primært af Laus Høybye, og sidstnævnte af Nicholas Nybro, også er i særklasse.

 

Kort om det kreative hold

Tekster: PLATT-FORM

Musik: Laus Høybye, og Nikolaj Pellegrini

Koreograf: Steffen Hulehøj

Scenografi: Simon Holk Witzansky

Spilleperiode:

Glassalen, Tivoli, frem til 25. september 2022

Billetter og spilletider finder du her.

Læs også: Rester af fortvivlelse