KULTUR

Rester af fortvivlelse

Helene Thybo Jørgensen er netop udkommet med digtsamlingen Rester af fortvivlelse, der cirkler om queer kærlighed.
Foto: Bogomslag

“Rester af fortvivlelse” hedder Helene Thybo Jørgensens digtsamling, som handler om queer kærlighed. Om det at møde den rigtige person på det forkerte tidspunkt.

Rester af fortvivlelse handler om queer kærlighed. Om de udfordringerne man møder undervejs. For forfatteren Helene Thybo Jørgen har det at skrive bogen hjulpet hende med at komme ovenpå igen efter et break-up.

“Jeg startede med at skrive bogen til mig selv, efter at jeg havde mødt en person som jeg ville gå gennem ild og vand for, til trods for at mine venner egentlig mente, at jeg burde holde mig fra hende. Hun var, hvad Tiktok ville beskrive som et omvandrende rødt flag. Vores forhold sluttede, og jeg var efterladt i en jungle af forvirrende følelser som jeg skulle navigere rundt i”, fortæller Helene Thybo Jørgensen til Out & About.

“Det at skrive, er blevet en måde for mig at sætte ord på mine følelser. Det har faktisk hjulpet mig igennem utallige svære perioder af mit liv”, fortæller Helene Thybo Jørgensen videre.

I bogen tager hun emner som queer kærlighed og udfordringer ved kærligheden op. Det at møde den rette person på det forkerte tidspunkt. At møde en person, man kommer til at elske højt nok til at overse alle røde flag. Digtene i “Rester af fortvivlelse” cirkler om de rå følelser af passion, kærlighed, panik og sorg.

“Jeg håber at bogen kan vise andre unge mennesker i LGBT+ miljøet, at de ikke er alene med deres følelser. At mine digte kan være med til at give indsigt i hvordan unge mennesker har det. Hvordan det er at navigere rundt  kærlighedens verden. Specielt i en tid, hvor det mentale helbred fylder mere end nogensinde før”, uddyber forfatteren.

 

“Rester af fortvivlelse” er udkommet på forlaget Wadkjær.

80 sider.

Bogen finder du her.

Læs også: Pejseshow 2022 er hyggeligt, og ganske ufarligt