Ole Henriksen giver Trump fingeren

Cremekongen Ole Henriksen vil ikke undskylde for at buhe af den kommende amerikanske vicepræsident Mike Pence.
Foto: Pilu Ottosen

Vi kender Ole Henriksen som en glad og positiv mand, men fredag var han med til at buhe af den kommende vicepræsident Mike Pence i et teater i New York. Nu kræver Trump en undskyldning.

Fredag aften var Ole Henriksen med sin mand Laurence Roberts i teatret på Manhattan i New York for at se den roste musical ’Hamilton’.

”Vi kunne ikke forstå, hvorfor der var så meget sikkerhed. Og så kom Mike Pence ind og satte sig på samme række som os, på den anden side i salen,” siger Ole Henriksen til BT.

”Hele salen buede, og det gjorde Laurence og jeg også. Alt hvad han står for, kan jeg slet ikke forholde mig til. Alt det had. Over for minoriteter. Latinoer, jøder, homoseksuelle. Jeg kan ikke have det, fortsætter Ole Henriksen.

Ole Henriksen blev amerikansk statsborger i foråret 2015, og stemte for første gang ved præsidentvalget den 8. november. Naturligvis på Hillary Clinton.

”Hvis jeg skulle give ham hånden, ville jeg selvfølgelig være respektfuld, men jeg synes, at det er okay, at man buer, hvis man er så fundamentalt uenig med ham,” siger Ole Henriksen.

Men man buher ikke ustraffet af Donald Trumps ’Wing man’, og Trump kastede sig vanen tro ud i en strøm af arrige tweets.

Det tager Ole dog helt roligt:

”Har Trump virkelig ikke andet at gå op i? USA er et demokrati. Selvfølgelig må vi give vores mening til kende,” siger han, og afviser dermed at give Trump og Pence en undskyldning.

Ole Henriksen skal nok ikke regne med at blive leverandør af selvbruner til Det Hvide Hus de kommende fire år.

Stykket blev afsluttet med oplæsning af en erklæring fra stykkets skuespillere direkte henvendt til Mike Pence:

”Vi håber, du vil lytte til os. For ja, hr., vi er det divergerede Amerika, og vi er så bange for, at din kommende regering ikke vil beskytte os, vores børn, vores forældre. Vi er bange for, at du ikke vil forsvare vores rettigheder. Vi håber virkelig, at vores teaterstykke vil inspirere dig, så du vil beskytte de vigtige, amerikanske værdier.”

Kilde: BT

 

Læs også: Trump truer tusinder af LGBTQ-flygtninge

Se også: Trump raser efter kontroversielle buh-råb