KULTUR

Trump truer tusinder af LGBTQ-flygtninge

En tilfreds vicepræsident Mike Pence og Forsvarsminister James Mattis klapper af Trumps dekret der lukker græserne for flygtninge.
Foto: Screendump

LGBTQ-flygtninge er drevet på flugt som følge af deres seksualitet, og de lever i frygt for deres liv. Nu vanskeliggør USA’s nyvalgte præsident Donald Trump livet for denne meget udsatte gruppe.

Donald Trump underskrev fredag et dekret, som vil suspendere det amerikanske ”Refugee Admissions Program.” Det vil være en alvorlig trussel mod folk, der flygter fra forfølgelse. Dekretet skal ifølge Trump holde terrorister ude af USA.

Dekretet betyder, at folk fra Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien og Yemen nægtes indrejse i USA.

Det vil ramme de mange tusinde LGBTQ-flygtninge, herunder særligt homoseksuelle mænd, der er fordrevet i Irak og Syrien og som terrorgruppen Islamisk Stat koldblodigt og målrettet fortsætter med at henrette.

Formanden for menneskerettighedsorganisationen Human Rights Campaign advarer mod disse tiltag, der direkte medfører og opretholder en uholdbar situation:

“Præsident Trumps angreb på indvandrere og flygtninge er et direkte angreb på USA’s mest grundlæggende værdier. Donald Trumps uretfærdige og urimelige dekreter vil gøre livet farligere for utallige af LGBTQ-personer, der kan resultere i massevis af henrettelser for dem, der forsøger at flygte fra vold og forfølgelse fra steder som Syrien. Ingen væg, uanset hvor høj den måtte være, kan blokere Amerikas løfte om frihed og retfærdighed for alle”.

Præsident Trump ser anderledes på sagen: ”Jeg sørger for en grundig og kritisk vurdering for at holde radikale, islamistiske terrorister ude af USA. Vi vil ikke have dem her, siger præsidenten ifølge Reuters.

Det Hvide Hus har endnu ikke offentliggjort det præcise indhold af dekretet, men torsdag skrev The Washington Post og The New York Times, at Trump vil suspendere USA’s flygtningeprogram i fire måneder.

Ifølge et udkast, som de to store aviser er i besiddelse af, vil Trump lukke for flygtninge fra Syrien på ubestemt tid, indtil han vurderer, at de ikke længere udgør en fare for landets sikkerhed.

 

Læs også: Hillary i skarp kritik af Trumps LGBT-politik

Se også: Seks lande henretter LGBT-personer