SAMFUND

NYC vedtager omfattende forbud mod trans diskrimination

Foto: Pressefoto

Menneskerettighedskommisionen i New York City har strammet op på reglerne for diskrimination af transpersoner.

I mandags blev retningslinjerne for, hvad der definerer diskrimination opdateret i New York City. Det skete blandt andet, fordi et stort antal transpersoner fortsat bliver diskrimineret på skoler, arbejdspladser, når de er på restaurant eller befinder sig på andre offentlige steder.

De nye regler lyder:

  • Bevidst at undlade at bruge en persons foretrukne navn, pronomen eller titel (for eksempel: Gentagne gange at kalde en transkvinde “ham” eller “hr.”, når hun har gjort det klart, at hun foretrækker kvindelige pronominer).
  • Nægte at give en person mulighed for at bruge kønsopdelte faciliteter, såsom badeværelser eller omklædningsrum.
  • Håndhævelse af påklædningsregler, uniformer, og at soigneringsregler, der pålægger forskellige krav på grundlag af køn (for eksempel at håndhæve en politik, der kræver, at mænd bærer slips, eller at kvinder har nederdel på).
  • Ikke at dække sundhedsmæssige udgifter for medarbejdere, der omfatter køns-affirmativ pleje og rimelig indlogering til personer, der undergår transition (for eksempel, afspadsering for at gå til lægen eller på hospitalet og til at komme sig).

Overtrædelse af reglerne vil medføre en bøde på op til $125,000 eller op til $250,000, hvis det kan bevises, at overtrædelsen er sket med forsætlig hensynsløs eller ondsindet adfærd.

New York Citys borgmester, Bill de Blasio, siger om de nye retningslinjer:

“New York har altid været en mangfoldig og imødekommende by, og vores love er designet til at beskytte enhver new yorker, ligegyldigt hvad deres kønsidentitet er. De nye regler styrker de love ved at sikre, at transpersoner og andre med en ikke-konventionel kønsidentitet bliver behandlet med den værdighed og respekt, som de fortjener,” siger han.

Kilde: newnownext.com

 

Læs også: Transpersoners vilkår skal forbedres nu, Helle!

Se også: Vores seksualitet er ikke et karneval