Nyt superkondom beskytter bedre mod HIV

Et superkondom, der kan øge seksuel nydelse og beskytte bedre mod HIV, kan snart være på vej.

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men et nyt superkondom, der beskytter mod HIV, selv om det går i stykker, er blevet opfundet og er forhåbentlig snart på vej til butikkerne.

Det er videnskabsfolk fra the Texas A&M Health Science Center, der har designet et hydrogel-kondom, der er blevet påført en plantebaseret antioxidant, som kan slå HIV-virus ihjel, hvis kondomet skulle gå i stykker.

“Hvis der er et uheld, eller der sker noget uventet, vil antioxidanten blive frigivet og forhindre replikationen af HIV”, siger projektets ledende forsker, Mahua Choudhury.

Derudover skulle antioxidanten også give fysiske stimulanser, som blandt andet kan hjælpe på erektionen og på forøget seksuel nydelse.

“Nogle mennesker er allergiske over for latex og andre synes bare ikke, at det er behageligt. Derfor ville vi lave et helt nyt materiale. Hvis det hele lykkes, vil det revolutionere HIV-forebyggelsen,” siger Mahua Choudhury.

Hun har sammen med sit hold af forskere opfundet den særlige type af hydrogel med det indbyggede antioxidant, og det er netop ved at blive godkendt af patentmyndighederne.

 

Læs også: Kondomer skyld i stigning af hivsmittede

Se også: De 10 sikker-sex bud