KULTUR

Nybyggerne – Manne og Frederik

Nok mest til ære for fotografen, men det er ikke altid Manne og Frederik umiddelbart er enige om hvordan tingene skal være.
Foto: Karin Meldgaard Henriksen

Manne og Frederik flytter til Farum, hvis de vinder i TV2-programmet Nybyggerne.

Hver onsdag på TV2 kan du følge Manne og Frederik, som er i gang med at bygge deres eget hus, i skarp konkurrence med tre heteroseksuelle par fra Aalborg, Aabenraa og Helsingør.

I TV-programmet Nybyggerne har de fire par fået hver deres råhus stillet til rådighed, og foran TV-kameraerne opbygger de deres drømmehus, rum for rum.

Det par, som får flest SMS-stemmer fra TV-seerne ved finaleprogrammet den 30. marts, vinder deres hus, kvit og frit. De andre tre par må nøjes med oplevelsen.

Klar til Farum

Out & About har besøgt Manne og Frederik i deres to-værelses-lejlighed i Københavns nordvest-kvarter. Her bor de sammen med deres hund, Badu, indtil de – hvis TV-seerne stemmer på dem – kan flytte ind i deres drømmehus i Farum.

”Vi har faktisk tænkt os at flytte derud, hvis vi vinder huset. Om så det lå på Lars Tyndskids Mark i Jylland, ville det være ligegyldigt. For hvem har ikke lyst til at bo i det hus, hvor man har været inde over alt? Frederik og jeg har bygget vores drømmehus,” siger Manne.

”Det er kun en halv time med S-toget, og så er man på Nørreport,” siger Frederik.

”Farum, tja… og i det område, hvor huset ligger, er der ikke noget, der stikker ud. Det er Hr. og fru Danmark og deres børn. Og alle har den samme grill. Det område har virkelig brug for nogle bøsser,” griner Manne.

Begyndervanskeligheder

Husbyggeriet har været en stor udfordring for den 22-årige Frederik og især den 29-årige Manne.

”Vi er overhovedet ikke håndværkertyper. Før Nybyggerne havde vi prøvet at male og hænge et billede op. Vi var nybegynder-nybyggerne,” siger Manne.

”Helt konkret har jeg måtte lære, hvordan man skruer en skrue ud af et stykke træ. Frederik har været lidt længere fremme i processen,” fortæller han.

”Måske er det fordi, jeg går på Arkitektskolen, og det med maskiner og træ er ikke så fremmed for mig,” siger Frederik.

”Og så skal man heller ikke underkende, at du er fra Bornholm. Der kan man mange ting,” griner Manne.

Skænderier på TV

De har begge en dominerende personlighed, og det har givet flere højtlydte diskussioner – også på TV.

”Vi er begge to haner: ’Det jeg siger, det er det rigtige’,” ler Frederik.

På trods af skænderierne har oplevelserne i Nybyggerne været med til at styrke deres parforhold.

”Vi har tit fået at vide, at det var en sindssygt modig ting, at vi gik med i programmet. Vi havde kun kendt hinanden et års tid, den gang optagelserne startede,” siger Manne.

”Det er virkelig gået op for os, hvem hinanden er, fordi vi i programmet er blevet presset ud i nogle yderligheder,” understreger han.

”Vi sov fire timer om natten i syv uger, fordi vi byggede fra klokken otte om morgenen til klokken fire om natten – og blev filmet samtidig,” siger Frederik.

Storbybøsserne

De tre heteroseksuelle par i Nybyggerne har alle taget godt imod homoparret fra København.

”Jeg var lidt bange for sønderjyderne i starten, for man har lige så mange fordomme om sønderjyder, som sønderjyder kan have om københavnere. Men de har alle taget vildt godt imod os, og det blev nærmest sønderjyderne, vi klingede allerbedst med,” siger Frederik.

”Vi er jo blevet typecastet til at være storbybøsserne. Det ved vi godt,” siger Manne.

”På et tidspunkt siger vi, at vi er det smarte par fra København. Det har de selvfølgelig taget med. Det er ret tydeligt, hvad de gerne vil have frem med os, og fair enough! Sådan er det! De spiller selvfølgelig på stereotypen, men det gør de også med de andre: Manden løfter, kvinden shopper, manden bygger, kvinden kommer hjem siger, at det er forkert. Og så laver han det om,” griner Manne.

En anden kultur

Både Manne og Frederik håber, at TV2 næste gang tør satse på endnu større forskellighed i de par, som de udvælger til programmet.

”Det eneste, vi savnede, var, at der havde været en fed lækker indisk familie med, eller nogle med en anden hudfarve, eller en med tørklæde, eller en med tre øjne i nakken. Vi var alle sammen hvide danskere, og selv om vi stikker lidt ud som bøsseparret, betyder det jo ikke meget i dagens Danmark,” siger Manne.

”Vores stilarter er selvfølgelig forskellige, og så alligevel … Det kunne jo have været fedt, hvis der kom et japansk par eller nogen fra en anden kultur, som tænker soveværelse på en helt anden måde, end vi er vant til,” siger Frederik.

Blod på tanden

Både Manne og Frederik håber selvfølgelig, de vinder deres hus i Farum. Begge er studerende og har ikke råd til at købe et hus til over tre millioner kroner, hvis de ikke vinder SMS-afstemningen.

Men selv om det glipper, og de må vinke farvel til deres drømmehus, fortryder de ikke, at de brugte næsten to måneder på hårdt arbejde med at bygge hus foran TV2’s kameraer.

”Jeg har fået mega-meget blod på tanden til på et tidspunkt i mit liv at købe noget lort og så bygge mit eget,” siger Frederik.

”Også når vi går en tur herinde i København og ser noget faldefærdigt lort, så er det lettere at se potentialet i det. Det er superfedt at kunne bruge det, vi har lært oppe i Farum,” siger Manne.

Nybyggerne kan ses på TV2 Play.

 

Læs også: Out&Abouts redaktør debatterede kirken på TV2 Lorry

Se også: Lise og Michael vinder ‘Nybyggerne 2016’