SAMFUND

Out&Abouts redaktør debatterede kirken på TV2 Lorry

Debat i TV2 Lorrys studie på Frederiksberg.

I mandagens TV2 Lorry-program “Kontakt” gæstede Out&Abouts redaktør, Thomas R. Kristensen studiet, trods en øjenbetændelse, sammen med gadepræst ved Trinitatis Kirke, Mia Rahr Jacobsen.

Det gjorde de for at debattere dette nummers tema i Danmarks største homomagasin, Out&About, nemlig kirken og kristne homoer. For sidstnævnte findes faktisk og møder også fordomme den modsatte vej, nemlig i homomiljøet. Se indslaget, hvor man også kommer ind på passager i Biblen, som fx 3. Mosebog og Det Nye Testamente, hvor homoseksuelle sættes i samme kategori som bortførere og løgnere.

Selvom vi ikke har tilstande, som i visse andre dele af verden, så kalder emnet “homosekuelle og kirken” konstant på debat og er et stadigt kontroversielt tema til debat. Out&Abouts redaktør, Thomas R. Kristensen, mener dog med dette nummer af magasinet, at kunne slå en pæl igennem nogle af fordommene, der præger kirkens forhold i forhold til homoseksuelle.

– Homoseksuelle har mødt mange fordomme fra Folkekirken og religøse miljøer generelt og så tror man at det er Folkekirken, der er sådan generelt. Men jeg har mødt homoseksuelle der møder fordomme den anden vej, som “Hvad skal du der” og “Der er du ikke velkommen”, fortæller redaktøren, der selv meldte sig ud af Folkekirken under debatten om registret partnerskab.

Gadepræst Mia Rahr Jacobsen mener, at man skal fortolke Biblen, efter hvad som er relevant i år 2014.

– Der står også i Biblen at man ikke må spise skaldyr, at kvinder skal tie i forsamlinger og bære slør. Der står rigtig mange ting, hvor man kan sige; det er ikke relevant for vores liv her 2000 år senere. Jeg synes man skal se meget mere på hvad Jesus gør. Han prøver hele tiden at frisætte mennesket.

Og trods mildere vinde i Folkekirken, tror redaktør Thomas R. Kristensen ikke, at han kommer til at melde sig ind i Folkekirken igen. – Har man først skræmt folk væk, så skal der meget til, at man melder sig ind igen.

Foto: Skærmdump / TV2 Lorry

 

Læs også: Manu Sareen skal i retten i sag om homovielser