SAMFUND

Norske nynazister i træningslejr: Vil knuse homolobbyen

Så sent som natten til i dag er der i Bergen hængt banner op over en motorvej samt uddelt propagandamateriale. En aktion der hyldes på nynazisternes hjemmeside.
Foto: Frihetskamp.net

’Den Nordiske Modstandsbevægelse’ holder træningslejr i Telemark, hvor de planlægger at ”knuse homolobbyen.” Samtidig breder homofjendske budskaber sig i Norge.

Den nynazistiske organisation ’Den Nordiske Modstandsbevægelse” mødtes forrige weekend til en træningslejr i den norske vildmark.

På deres hjemmeside skriver de med stolthed, at de er klar til nye demonstrationer næste år mod det de kalder ’homolobbyen’.

Weekendens træningslejr bød blandt andet på øvelser i selvforsvar, som de mener kan være nyttig i fremtidige demonstrationer.

Her leder Haakon Forwald (i midten) sammen med Per Öberg (til venstre) og Tommy Olsen.
Foto: Frihetskamp.net

Bekymret

For tre uger siden hængte nazigrupper sorte bannere med budskaber om bekæmpelse af homoseksuelle op, og brændte regnbueflag af i Kristiansand.

Ingvild Endestad, leder i FRI, Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, er bekymret.

”Vi er bekymrede over, at de højreekstreme grupper vokser. Det er fortsat ikke en kamp som er vundet,” siger Endestad.

På deres hjemmesider fortæller nynazisterne om weekendens træningslejr, eller det de kalder ’Kampdagene 2016’.
De beskriver blandt andet, hvordan medlemmerne ved siden af selvforsvarskurset hørte foredrag om deres ideologi og politik.

”Knus homolobbyen”

Videre varsler de flere antihomo-demonstrationer næste år. Deres leder Haakon Forwald sagde ifølge deres hjemmeside blandt til medlemmerne:

”Det er med stolthed, at jeg kan meddele at Den Nordiske Modstandsbevægelse i Norge til næste sommer – midt i pride-festivalernes højsæson – vil arrangere en demonstration i en norsk storby under parolen ”Knus homolobbyen!”

Forrige weekend mødtes nynazister til træningslejr i Telemark. Her er lederen Haakon Forwald sammen med aktivistene.
Foto: Frihetskamp.net

Forstår ikke bekymringen

Til den norske avis Dagbladet fortæller Forwald, at han ikke ønsker at fortælle, hvor mange medlemmer organisationen har.

Han siger også, at han ikke forstår hvorfor homoseksuelle er så påvirkede af, at hans organisation brændte regnbueflag i Kristiansand for tre uger siden.

”Det var ikke en protest mod eller et forsøg på at sprede had mod homoseksuelle som gruppe eller individer, men mod den organiserede ”homolobby”, som forsøger at omvælte samfundet på måder, som bandt andet bidrager til at skabe flere homoseksuelle individer, og forsøger at opløse normer og strukturer i samfundet,” siger Forwald.

Regnbueflaget er et symbol for homoseksuelle. Forstår du ikke folk reagerer?

”Homoflaget er for os et symbol på homolobbyen. Homolobbyen arrangerer orgielignende parader i fuld offentlighed i Norges gader, og pride-paradene er overseksualiserede. Derfor mener jeg at pride-parader burde vært forbudt,” siger Forwald.

Han påpeger, at det vil være ligeså upassende hvis heteroseksuelle gjorde det samme.

Lederen af organisationen FRI siger det er bekymrende, at I brænder regnbueflag. Forstår du det?

”Vi er en politisk gruppering, som kæmper mod ideer, som vi anser som destruktive for det norske folk. At vi brænder homoflag handler ikke om en kamp mod hende, men en kamp mod den politiske gruppering hun repræsenterer,” siger han.

Naziflag og bannere med budskaber vendt mod “homolobbyen” er i den seneste tid dukket op i Norge. Her i Nesba kommune i Nordland hvor fem flag blev hængt op natten til søndag. Flaget er Nazitysklands orlogsflag.
Foto: Frihetskamp.net

 

Læs også: Nazister får marchforbud