Nødvendig selvhjælpsbog til unge homoseksuelle

Ny selvhjælpsbog til unge homoseksuelle.
Foto: Bogens cover

Sprog og forventninger påvirker os som mennesker meget. Det kan gøre det ekstra svært at springe ud, for hvem har lyst at være en svans eller en fucking homo. Bogen “Fra hetero til homo” skal hjælpe med netop denne svære proces – at springe ud som homoseksuel.

Undersøgelser viser, at selvmordraten blandt unge homoseksuelle er næsten tre gange så høj som for unge heteroseksuelle.

Det at skulle finde ud af, at man har en anden præference end ens jævnaldrende kan være meget stressende og angstprovokerende. Nogle tænker også, at det er dem, der er noget galt med.

”Derfor er der i høj grad brug for en selvhjælpsbog. En af de første på dansk”, fortæller bogen forfatter Bodin Madsen til Out & About.

Bodin Madsen, der selv er homoseksuel er både uddannet sygeplejerske og klinisk sexolog. Derudover har han i mange år selv levet med angst.

”Før du kan leve et liv i fred og ro med dig selv, er du nødt til at leve på den måde, der føles rigtigt for dig. Det er vigtigt ikke at undertrykke dit kærlighedsliv. Kærligheden er en af de stærkeste følelser et menneske kan opleve og alle fortjener at kunne udleve den”, fortæller Bodin Madsen.

Ukendt rejse ind i fremtiden

Og det kan være svært at overskue at skulle ud på en rejse man ikke kender retningen på En rejse som de færreste er blevet forberedt på hjemmefra. Det ved de mange homoseksuelle, der selv har stået på tærsklen til at springe ud.

Bogen indeholder derfor masser af metoder til, hvordan man kan gøre op med selvhad og ideer til, hvordan du kan blive klar til at være den du er.

Ideen til bogen fik Bodin Madsen for godt tre år siden. Her fandt han ud af at der manglede en bog på dansk til unge homoseksuelle om deres kamp med at springe ud og finde deres ståsted.

” Som homoseksuel har jeg selv oplevet hvor meget andre folks holdninger til én påvirker. At blive omtalt som svans eller fucking bøsse, er ikke noget der ligefrem styrker ens selvværd. Eller hjælper en til at være sig selv”, fortæller Bodin Madsen.

”De mange erfaringer jeg har samlet prøver jeg så at dele i denne bog. Så har jeg også fået Danmarks førende professor i sexologi Christian Graugaard til at skrive bogens forord”, tilføjer Bodin Madsen.

Så er det bare at slutte med bogens effektive budskab

Der er ikke noget i vejen med dig, fordi du elsker et andet menneske.

 

“Fra hetero til homo- en rejse som kun du kan tage” af Bodin Maden er ude nu på forlaget DreamLitt.

Læs også: Sauna – Mads mestrer fortællingen, og dialogen