ANMELDELSER

Ternet Ninja 2 giver smæk for skillingen

Den lille ternede Ninja er tilbage.
Foto: Nordisk Film

 

Fortsættelsen til Ternet Ninja bliver med garanti endnu et hit for Anders Matthesen og Thorbjørn Christoffersen. Ternet Ninja 2 – i Thailand, er morsom, underholdende, og så foregår den i et hæsblæsende tempo. Endelig skal fremhæves animationen. Det er morderligt godt lavet.

Der er noget at leve op til, når Ternet Ninja 2 nu bliver vist i landets biografer: Forgængeren, Ternet Ninja, solgte på premieredagen 52.000 billetter, og endte med et samlet billetsalg, der slog danmarksrekord, da den rundede 950.000 solgte billetter. Samtidig er det den bedst omsættende danske biograffilm nogensinde. Læg dertil, at den blev belønnet med flere Robert-priser og Bodil-normeringer.

Om det samme vil ske med Ternet Ninja 2 er naturligvis svært at spå om, men muligheden er til stede, og ikke mindst forventningerne er store. Også selvom det er den ”svære” opfølger, 2´eren, der næsten pr definition oftest skuffer. Og lad os skrive det med det samme: Out & About hjælper gerne med billetsalget ved at tildele animationsfilmen 6 fine regnbuestjerner!

Denne anmelder tror dermed også på, at Ternet Ninja 2 som minimum kommer meget tæt på forgængeren. Filmen er sjov, underfundig, skruet forbandet godt sammen, og så er den ren nydelse, når man ser på teknikken, der ligger bag denne animationsfilm. Nå jo, og så er det Anders Matthesen selv, der igen har skrevet manuskriptet og instrueret sammen med Thorbjørn Christoffersen. Det hele borger for en god, humoristisk og eventyrfuld historie. En historie om, at man er god nok, som man er – også selvom vi, lidt selvmodsigende, ikke kan lade være med godmodigt vel at mærke, at grine lidt ad Sune, Jørn, og nogle af de andre karakterer i Ternet Ninja 2, såvel som i 1´eren.

”Anden”og Ternet Ninja 2 holder

Næsten pr definition, så er praktisk taget alt hvad Anders ”Anden” Matthesen rører ved blevet til gedigne succeser. Jeg skal nok lade være med at remse op af hans meritliste og succes ´erne, der er koblet på, men det er ikke så lidt. Samtidig har manden været i showbizz i mere end 25 år. ”Anden” holder, og det samme gør Ternet Ninja 2.

Ternet Ninja og Aske i Thailand

Handlingen i Ternet Ninja 2, der også kunne have heddet Ternet Ninja i Thailand lægger sig tæt op ad bogen af samme navn. Historien tager sit udspring i Danmark, hvor 13-årige Aske, sammen med Ternet Ninja, der i første omgang er ”forklædt” som pindsvin, finder ud af, at den udspekulerede og kyniske legetøjsgigant Philip Eberfrø i Thailand er ved at slippe for straf. Samtidig frygter de for uskyldige børns liv, når Eberfrø igen kommer på gaden, hvorfor jagten på hævn og retfærdighed genoptages.

Der er dog lige det problem, at Philip Eberfrø befinder sig i Thailand. Såå, hvordan lige komme dertil? Ternet Ninja, der nu er i nyt hylster, røde tern med hjerter, hvor cute er det ikke lige?, lægger sammen med Aske en plan. Og snart derefter er både Ternet Ninja, Aske, og dennes familie, der består af moderen Sirene og Askes papfar Jørn, samt stedbroderen Sune, i Thailand.

Undervejs møder de selvfølgelig Askes onkel Stewart, hvilket dog ikke er til alles udelte glæde.

Og så tager tingene ellers fart, og undskyld mit sprog, men f..k, hvor er det sjovt. Samtidig foregår det hele i et hæsblæsende á lá James Bond tempo. Særdeles underholdende! Historien får nemlig et ekstra lag, som bestemt ikke gør den mindre morsom: Jørn har opfundet en fordøjelsesapp. Mere derom skal ikke nævnes, men sjovt er det.

”Anden” gør det igen

Vanen tro er ”Andens” univers krydret med et stjernegalleri af forskellige, læs ofte overkarikerede, karakterer. Mange kender vi allerede, og hver og en er de gennemførte til mindste detalje. Gennemført til mindste detalje er også selve animationsfilmen. Den er så rig på detaljer, og små finurlige ting, at man gang på gang overraskes. Intet, som i intet, synes overladt tilfældigheden. Der er kælet for detaljerne: Det er morderligt godt lavet!

Ej heller stemmerne, eller musikken, er overladt tilfældigheden. Det er nemlig Anders Matthesen selv, der bortset fra et par enkelte, lægger stemme til samtlige af filmens skæve karakterer. Det er også Matthesen, der har skrevet musikken og selv synger og rapper sig gennem denne.

Om det så er de traditionelle rulletekster, så har ”Anden” sat sit præg på disse.

Samlet set er jeg ikke i tvivl om at Ternet Ninja 2 vil blive en gedigen succes, hvilket den så absolut også fortjener. Tiden simpelthen flyver af sted i selskab med Matthesens og Thorbjørn Christoffersens karakterer. Så 6 velfortjente regnbuefarvede stjerner fra Out & About.

 

Kort om Ternet Ninja 2

Får premiere i 130 biografer

Manuskript: Anders Matthesen

Instruktører: Anders Matthesen og Thorbjørn Christoffersen

Score: Christian Vinten

Sange: Anders Matthesen

Music Supervisor: Saqib Hassan

Stemmer: Anders Matthesen (samtlige stemmer på nær Aske og Jessica), Louis Næss-Schmidt (Aske) og Emma Sehested Høegh (Jessica)

Art Director og CGI Karakter design: Kresten Vestbjerg Andersen

Klipper: Kristian Håskjold

Lyddesignere: Oskar Skriver og Bo Asdal

Executive Producer: Cemille Matthesen

Producere: Trine Heidegaard og Anders Mastrup

Produceret af: A. Film Production A/S, Sudoku ApS og Pop Up Production ApS, i samarbejde med Nordisk Film Distribution, YouSee og DR og med støtte fra Det Danske Filminstitut v/ Markedsordningen, Nordisk Film og TV Fond og Det Estiske Filminstitut

Distribution: Nordisk Film Distribution

Billetter og spilletider finder du her.

Læs også: Kærlighed og død i ungdomsfilm