SAMFUND

Hollywoodstjerne fortryder trans-rolle

De store smil var fremme da Tom Hooper, Alicia Vikander og Eddie Redmayne i 2015 var i København for at præsentere “The Danish Girl”. I dag mener Redmayne, at rollen var en fejl.
Foto: Frank Holm

Den engelske skuespiller Eddie Redmayne fortryder, at han takkede ja til rollen som Lili Elbe i filmen ”The Danish Girl”. En rolle der ellers indbragte ham en Oscar-nominering.

”The Danish Girl” handler om den danske maler Lili Elbe, der var en af de allerførste, der gennemgik en kønsbekræftende kirurgi. En operation, der endte med at koste hende livet.

Filmen, der delvist er optaget i København fik en storslået premiere, da filmen udkom i 2015. Her mødte filmens to hovedpersoner og filmens instruktør Tom Hooper alle op til den store gallapremiere i Imperial i København.

Men det var helt klart en fejl, at han takkede ja til rollen, mener Eddie Redmayne, der selv er ciskønnet.

Casting mødt med kritik

Castingen af Eddie Redmayne skabte allerede i 2015 protester fra flere sider. En kritik, der fik skuespilleren til at stille op til et stort interview med Out Magazine. Her fortalte Redmayne, hvor meget han havde lært af rollen som Lili Elbe. Han udtalte dog, at han håbede, at der ville være flere roller til transkønnede skuespillere. Han var dengang dog ikke enig i, at han skulle have takket nej til rollen.

”Som skuespiller skal man kunne spille alle slags roller”, udtalte Redmayne dengang.

I dag ville Redmayne dog ikke have takket ja til rollen.

”Jeg spillede rollen som Elbe med de bedste intentioner, men jeg tænker det var en fejl at jeg takkede ja til rollen”, udtaler han i det store interview med The Sunday Times.

Redmayne påpeger i interviewet at mange skuespillere, der kommer fra minoritetsgrupper har meget svært ved at få roller i filmindustrien. Derfor håber han at der snart sker en ændring hos casterne, så skuespillere fra forskellig baggrund også bliver repræsenteret.

Mere om Eddie Redmayne finder du her.

Læs også: The Danish Girl – nu som flot danseforestilling.