KULTUR

En grotesk og morsom slimet oplevelse

“Slim” er en slags kønsneutralt klasse- og køkkenvaksdrama. Foto: Molly Grønberg

Frem til søndag den 12. november kan du på det lille Teater Får 302 tæt på Nyhavn opleve stykket “Slim”. Et nærmest grotesk morsomt stykke om, hvordan vi danner vores identitet. En slags kønsneutralt klasse- og køkkenvaskdrama.

“Slim” er skrevet af instruktør og manuskriptforfatter Maj Rafferty. Hun har brugt fem år på at færdiggøre stykket, mens hun samlede erfaring i både Berlin og London.

”Jeg begyndte at skrive stykket for fem år siden for at se, om jeg kunne skrive et stykke med karakterer, hvor der hverken var referencer til køn eller etnicitet” fortæller Maj Rafferty til Out & About, da vi møder hende til en snak i teaterets lille cafe.

”I London og Berlin oplever jeg, at der er meget mere diversitet på teaterscenerne. Det kunne jeg godt tænke mig også blev tilfældet på danske teatre”, uddyber Maj.

Stykket hedder Slim fordi det referer til de spor vi efterlader. De spor, der sætter sig inde i os. Men også fordi den ene person i stykket opfatter sig selv som en snegl.

Stykket to karakterer sidder lidt fast i både identitet og deres problemer. Hvornår er man så meget outsider i samfundet at man har behov for terapi?

Svært at finde de rette skuespillere

Det var ikke det nemmeste at finde de rette skuespillere til de to roller, fortæller Maj Rafferty.

Vanessa Moliné Petterson, der spiller den ene rolle kendte jeg fra tidligere. Hun skriver også lidt selv. Blandt andet har hun været medskaber af stykket “Kussesumpen”” fortæller Maj om processen at finde de helt rette til at udfylde rollerne.

“May Lifschitz mødte jeg tilfældigt en dag og vi faldt i snak. Mest fordi vi hedder det samme. Hun fortalte, at hun var skuespiller og jeg fortalte hende om det stykke jeg gik og arbejdede med “, tilføjer Maj.

At May Lifschitz for få måneder siden modtog prisen som årets LGBT+ person ved årets Rainbow Awards for at gå forrest i kampen for minoriteters rettigheder skaffede hende ikke rollen.

“Jeg valgte hende ud fra det menneske hun er. Ikke ud fra hendes baggrund”, forklarer Maj.

“Slim” spiller frem til søndag den 12. november på Får 302.

Instruktør/Manuskript/Producer: Maj Rafferty
Skuespillere: May Lifschitz & Vanessa Moliné Petterson

 

Læs også: Luka Holmegaard fortæller om det at blive teenager som voksen.