KULTUR

Muslimsk borgmester bag progressiv LGBT-politik

Londons nyvalgte borgmester Sadiq Khan.
Foto: www.sadiq.london

Lyder en nyvalgt muslimsk borgmester i en vestlig hovedstad som godt nyt for LGBT-miljøet?

Den 46-årige Sadiq Khan blev i maj valgt som borgmester i London. Men hvis man frygter sharialovgivning og stop for udskænkning af alkohol på pubberne, kan man godt tro om igen.

Med pakistansk familiebaggrund, en juridisk eksamen med fokus på menneskerettigheder og 11 års medlemskab af parlamentet for Labour som bagage, blev Sadiq Khan valgt med overvældende stemmetal. I sin kampagne lovede han forbedringer for LGBT-miljøet.

Khan er den første minoritetsetniske muslimske borgmester i en større vestlig hovedstad, og efterfølger den flamboyante konservative Boris Johnson, som netop er udpeget til posten som ny britisk udenrigsminister.

Sadiq Khan lader til at være en mand der har øje for alle grupper af samfundet.

I et nyligt interview med the Evening Standard har han sagt, at ’hans’ London skal være en by med transkønnede medlemmer af politikorpset, og kønsneutrale toiletter.

“Identitet er et område der udvikler sig, og jeg synes, at man skal respektere menneskets ret til selv at vælge hvordan det vil identificere sig.”

Sadiq Khan har flere LGBT-valgløfter på programmet, og vil blandt andet arbejde for øgede jobmuligheder for LGBT’ere, insistere på en nultolerance overfor homofobi og transfobiske hatecrimes, og øge opmærksomheden omkring forebyggelse og bekæmpelse af hiv.

Londons borgmester Sadiq Khan i midten i hvid skjorte og blå jakke omgivet af frivillige ved London Pride 2016.
Foto: Pink News/Nicky Duffy

 

Læs også: Homoseksuelle med muslimsk baggrund mistrives

Se også: Er multietniske London klar til en muslimsk borgmester?