KULTUR

MrGay.dk 2012

Danmarks MrGay 2012 hedder Michael Sinan. Ud over at være pæredansk, er han muslim. Derfor ser han det også som sin mission at gøre op med det homoseksuelle tabu i den muslimske verden.
Foto: Frank Holm

Dansk muslim vinder MrGay 2012.

Der var masser af knus og kram fra de andre deltagere, da den nykårede MrGay.dk kom ned fra scenen efter det store finaleshow på Rådhuspladsen i København.

Danmark har fået den første muslimske MrGay-vinder. Selv om sejren kom som en overraskelse, har Michael Sinan en klar idé om, hvad sejren skal bruges til.

“Jeg stiller ikke bare op for at være en krop, men for at vise et billede af en moderne muslim,” fortæller den nye MrGay til Out & About.

Michael Sinan vil med sejren gerne være med til at gøre noget for muslimske homoseksuelle.

“For mange muslimer er det utroligt svært at stå frem som homoseksuel, da homoseksualitet stadig i den grad er tabubelagt. Jeg håber, at jeg ved at stå frem på Rådhuspladsen kan vise andre, at man godt kan være både muslim og homoseksuel,” siger han.

Mere end blot en krop

Derfor vil Michael Sinan også gerne fremstå som en MrGay, der har noget på hjerte, og ikke kun som en homo med en hot og veltrænet krop.

“Jeg syntes faktisk, at MrGay trængte til et etnisk indslag, så derfor vidste jeg ret tidligt, at jeg ville lave et tromme- og dansenummer. Også fordi det er noget, jeg bruger meget af min fritid på,” fortæller Michael Sinan, der var supernervøs, inden det var hans tur til at indtage den store scene på Rådhuspladsen i København.

“Faktisk syntes jeg ikke selv, at det gik godt. Jeg havde ikke følelsen af, at jeg havde folk med,” fortæller en synligt lettet MrGay, da han kommer ned fra scenen efter kåringen.

Istanbul og Prag venter

Det var også stort for Michael, at det var tv-værten Hans Pilgaard, der skulle hænge MrGay-skærftet og -medaljen om MrGay.

“Det var endnu en stor oplevelse for mig, da jeg er ret vild med Hans Pilgaard og hans positive indstilling,” beretter en overvældet Michael Sinan.

Michael Sinan skal nu repræsentere Danmark ved den store europæiske MrGay Europe-finale, som næste år finder sted i den tjekkiske hovedstad, Prag. Rejsegavekortet på 10.000 kroner, som var en del af førstepræmien, skal Michael bruge på en rejse til den tyrkiske metropol Istanbul, som er et af hans favoritrejsemål.

De ni deltager i finalen 2012.
Foto: Kim Rytoft

 

Dommerpanelet.
Foto: Kim Rytoft