Dansk HOMO-Historie

Molly – Homomiljøets ukronede drag-queen (1989)

Molly debuterede på den københavnske dragscene i slutningen af 1980erne. ”En rigtig dame ved, hvornår hun skal trække sig tilbage”, sagde Molly engang. Men det fik Molly, hvis borgerlige navn var Lars Nielsen, desværre ikke lov til selv at bestemme. Molly døde bare 35 år gammel på Lynge Kro i november 2005.

Lars havde sin drag debut på Pink Club, der lå i Farvergade, lige ved siden af det nuværende Oscar. Der var stuvende fuldt og han var skrækslagen. Men med et gammelt støvsugerrør som mikrofon, stående på otte ølkasser og med en 100 watts pære lige i hovedet, fik han kæmpet sig igennem et gammel Patsy Cline-hit.

”Der stod jeg klædt i en kjole som Preben, der havde Centralhjørnet, lånte mig. Men skoene havde vi ikke tænkt på. Så der stod jeg i mine hvide træsko, fordi jeg lige var kommet fra min læreplads hos slagteren i Charlottenlund”, lød det med smil i stemmen fra Lars, i et interview til Out & About.

Det også ved den lejlighed han fik navnet Molly, navnet var ikke overvejet, der skulle bare findes på et navn og da der så var en blandt publikum der skreg Molly Brown, og så blev det til Molly.

Udover karrieren som drag havde Lars også altid et almindeligt job og når han skiftede job, så mødte han ofte fordomme og måtte forklare forskellen mellem drag og transvestit, men når de fik forklaret, hvad det gik ud på, så sænkede de fleste paraderne.

En drags fornemste opgave er at underholde og Molly kunne da også sige ting, som vi andre ikke ville slippe af sted med. Men Molly var god til at mestre den balancegang det kræver, for den bitchy mund er jo bare en del af drag scenen.

Se også: Cosy Bar (1973)

Lars kom ind i den københavnske drag-verden, da en generation var ved at overtage efter en anden.
Madame Arthur lukkede og med det døde en del af miljøet ud. Men på Pink Club skabte man så et nyt sted med drag-show og cabaret. Da det så også lukkede, så var der ikke rigtigt noget drag-sted, før After Dark åbnede et par år senere i Studiestræde. Her var der show hver fredag og lørdag nat, og Lars blev en fast del af inventaret, sammen med et par meget unge Camilla og Charlotte Wisøfeldt, der var DJ’s.

Blandt de mange arrangementer, hvor Molly gennem tiden har været hyret til for at stå for underholdningen, var Ida Davidsens 60 års fødselsdag. Blandt gæsterne var daværende prinsesse Alexandra, der sammen med de andre gæster måtte overgive sig til Molly, da han spiddede smørrebrødsdronningen med perfekt mimik og køkkenslang. Showet gik fint, men da prinsessen bagefter nejede for Molly, vidste han slet ikke, hvor han skulle gøre af sig selv.

Gribende afsked med Lars og Molly

Lars døde på Lynge kro i november 2005, det var midt i Dan og Eriks kobberbryllup (Dan og Erik har haft Ganløse Kro og tidligere arbejdet på Centralhjørnet). Peter ”Turner” Andersen (DQ) som Lars havde optrådt sammen med, ved flere lejligheder, underholdte denne aften og Lars var tjener og i fuld drag. Han faldt om i salen, af et insulinchok, med en fyldt bakke i hånden og var død inden ambulancen ankom.

Bisættelsen fandt sted i Ballerup Kirke, venner, bekendte og familie var kommet for at sige et sidste farvel til Lars og Molly – Homomiljøets ukronede dronning – som gennem årene havde gjort tilværelsen lidt festligere for os andre.

Det var en kold og trist november dag, der på ingen måde passede til Lars sprudlende humør og selvom der var plads til 150 i den idylliske landsbykirke, så var det langt fra nok, så mange måtte stå bagerst eller helt udenfor kirken.

”Det havde passet Lars at se, at han trak fulde huse til det sidste show”, bemærkede en gæst stille, mens tårerne løb ned ad hans kinder.

Kilder: Out&About m.fl.