SAMFUND

Modige Michael Sinan bekender tro

Den tidligere MrGay.dk, muslimske Michael Sinan.

Den tidligere Mr. Gay Danmark, muslimske Michael Sinan, har startet en veritabel storm på de sociale medier efter, at han stod frem i en billedserie på Politikens dedikerede fotoside, Politiken Foto, der har specialiceret sig i at lave features med en massiv og flot billeddækning.

Men i Michaels feature var det ikke kun billederne, der var flotte. Mange vil også sige det mod, som han – med støtte fra sin mand, den kendte DJ Mikael Costa – fremviste da han i går fik alt fra Guds støtte i både muslimsk og protestantisk form – men så sandelig også det diametralt modsatte, med fordømmende kommentarer i den efterfølgende facebook-tråd.

“I nogle muslimske miljøer har de stadig en helt forkvaklet idé om, hvad en homoseksuel er. De tror, at vi er blottere, pædofile og ser ud på en bestemt måde. De tror, at det er noget, man vælger”, fortæller fotoseriens hovedperson, Michael Sinan til Politikens fotograf, Janus Engel Rasmussen, der har fotograferet den, i miljøet, kendte, danske muslim. For eksempel blev han MrGay.dk tilbage i 2012, hvilket i sig selv er opsigtsvækkende for en dansker, der bekender sig til Islam.

Sinan siger videre: “I sidste ende er min seksualitet en sag mellem mig og Gud. Jeg tager min straf, hvis det skal være«, fortæller Michael Sinan Aslanes, 36 år, homoseksuel og praktiserende muslim.”

En undersøgelse, der fortæller om de voldsomme konsekvenser, det kan have for muslimske homoseksuelle at stå frem, offentliggøres, i følge Politiken Foto, snart. Men det er dog ikke fra det muslimske miljø at Michael har mødt det stærkeste had – selvom de fordømmende kommentarer absolut er til stede i den aktuelle facebook-tråd under selve sagen.

“Jeg bliver lagt mere for had af danske islamofober, fordi jeg er muslim, end fra muslimske trosfæller, fordi jeg er homoseksuel”, fortæller Sinan til Politiken Foto.

I en aktuel facebook-kommentar kommer Sinans mand, Mikael Costa med følgende kommentar: “Da vi mødte hinanden for 8 år siden var der et kæmpe flertal, der ville hade Michael for den han er. I dag fornemmer jeg dette har vendt, beviset er her, se hvor mange der bakker ham op.”, skriver Michael Costa på sin facebookside.

Den kendte DJ kommer også ind på parrets udfordringer, når det gælder om at knytte ægteskabelige bånd, der betyder at Michael Sinan og Mikael Costa ikke er gift i kirkelig forstand, men er registrerede partnere: “Der er mange der har spurgt om vi ikke skal “opgradere” til at blive gift. Nej er svaret. Grunden er, at Michael Sinân Aslanes er muslim, og han vil gerne vies i en moské.

Men jeg er ateist, så det kommer ikke til at ske, selvom vi har en imam, der ville vie os. Det bliver heller ikke en kirke, da Michael er muslim og ikke vil vies i en kirke, det vil jeg heller ikke så kommunen var en god løsning. Når vi dør, skal vi heller ikke ligge på samme gravplads eller ved siden af hinanden. Derfor nyder vi livet ekstra mens vi har hinanden.”

 

Læs også: “Michael Sinan provokerer konservative muslimer”