SAMFUND

Mere hjælp til udsatte LGBT+ personer

Foto: Manuel Alvarez/ Pixabay

I København er LGBT+ personer en synlig del af hjemløsemiljøet og andre udsatte miljøer. De oplever både diskrimination, chikane og manglende forståelse. Københavns kommune har derfor sat en million kroner af til at styrke LGBT+ kompetencerne hos medarbejdere på voksenområdet.

LGBT+ kompetencerne hos omkring 300 medarbejdere på voksenområdet i Socialforvaltningen. skal styrkes. Derfor har Københavns kommune afsat en million kroner til at styrke LGBT+ kompetencerne

Målet er at give medarbejderne endnu bedre forudsætninger for at kunne hjælpe socialt udsatte LGBT+ personer, og styrke deres mentale trivsel og sundhed.

Undersøgelser fra blandt andet VIVE (Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd) og Projekt SEXUS – et initiativ søsat af Statens Serum Institut og Aalborg Universitet, som undersøger samspillet mellem livsstil, trivsel, sundhed og seksualitet. viser, at LGBT+ personer som gruppe har det svært. Det bliver tydeligt når man sammenligner data med den øvrige del af befolkningen. LGBT+ personer har generelt et lavere uddannelsesniveau, færre sociale relationer, lavere livstilfredshed. Derudover bliver de oftere udsat for vold, diskrimination og krænkelser end andre borgere i Danmark.

Dette øger risikoen for at ende i hjemløshed eller andre former for socialt udsathed. Når udsatheden bliver en realitet, oplever alt for mange LGBT+ personer et barsk miljø, hvor de til stadighed bliver udsat for krænkelser og chikane.

Det skal kompetenceløftet af Socialforvaltningens medarbejdere nu ændre på. Gennem et toårigt opkvalificeringsforløb, som den humanitære organisation WeShelter stå for.

Projektet er netop skudt i gang og løber frem til december 2026.

En tur i arkivet: Registreret partnerskab historisk set