KULTUR

Din guide til sex på Amager Fælled

Der er masser af sex at komme efter på Amager Fælled. Dette billede er ikke fra Amager Fælled, men et modelfoto. De øvrige billeder i artiklen er taget på de omtalte områder.
Foto: Modelfoto

Sommertid er tid til nøgen solbadning og måske en fræk oplevelse i det fri. Men hvor kan du kombinere solbadning og sex? Det bedste sted i København er Amager Fælled, men fælleden er enorm, så hvor sker det? Vi har lavet en guide til dig.

Cruisingområdet på Amager Fælled er stort og delt i flere områder. Heldigvis inkluderer områderne både parkeringspladser, offentlig transport og et veletableret stisystem.

Hvem cruiser på Amager Fælled?

Området besøges af alle typer i alle aldre, og der er generelt en venlig atmosfære.

Hvor cruises der på Amager Fælled?

Området ligger på det vestlige Amager afgrænset af Artillerivej mod vest. Mod nord, syd og øst afgrænses området af Amager Fælleds stisystemer. Området er i dag så småt ved at være trængt af ny bebyggelse på det sydligste af Islands Brygge. Men blot få meter fra den travle Artillerivej sænker freden sig.

Oversigt over cruisingområdet på Amager Fælled.
Foto: Bearbejdet kort fra Krak.dk

Nemt med bus eller metro

Du kan tage bus 250S og stå af ved stoppestedet Rundholtsvej, (mærket med T på kortet) og derfra på få minutter gå frem til området. Du kan også tage metroen til DR Byen, og derfra gå over fælleden via Grønjordsstien. (mærket på kortet)

Parkering

Kommer du i egen bil kan du parkere på de to runde parkeringspladser. (P1 og P2) Cykler parkeres på bedste københavnervis hvor man har lyst.

Område A: Nogen har tænkt praktisk, og medbragt egen madras. Det er dog god stil at rydde op efter sig.
Foto: Brian Kjær Capkan

Område A og B – Døgn-cruising

Område A ved den største parkeringsplads (P1) er stedet hvor der cruises døgnet og året rund. Men vejret har naturligvis stor indflydelse på, hvornår der er aktivitet. Mange mænd slår et smut forbi i pausen, efter arbejde eller på andre tider af døgnet.

Udforsk stisystemet i skoven, og bliv ikke overrasket hvis du pludselig ser en eller flere mænd hygge sig.

Det væsentligt mindre område B ved parkeringsplads P2 benyttes i mindre grad til cruising.

En handyman har tilføjet Amager Fælled et antal praktiske bænke, som let finder anvendelse under sex. Vi lokaliserede i alt otte fordelt på område A, C og D.
Foto: Brian Kjær Capkan

Område C – Tjek det ud

Tag stien fra parkeringspladsen P2 mod område C og D. Den er markeret med gult på kortet.

Område C bruges i mindre grad til solbadning. Som cruisingområde er området mindre brugt end A og D, og nok mest stedet man lige checker ud på vej til og fra område D. Den forholdsvis kraftige bevoksning gør, at man ofte først ser folk når man er få meter fra dem.

For at komme ind på området skal du finde de små stier der går fra den store sti og ind i buskene. Det er let.

Mange steder finder man små områder med nedslidt græs. Det er særligt populære steder at lægge sit tæppe og nyde solen. Her fra område C.
Foto: Brian Kjær Capkan

Område D – Nøgen solbadning og cruising

I homomiljøet talte man i gamle dage om ”oaser”. Det er steder hvor mænd mødes og har sex med mænd. Område D er i den grad en oase, og har stort set alt der skal til. Aktiviteten er størst i weekenderne om sommeren, hvor solen for alvor bager. Men du kan også finde partnere på andre tider af året.

Følg stien fra parkeringsplads P2, og du kommer til området. Det ligger på din venstre side, og der er adgang via små stier fra den store sti.

Område D er det mest åbne område med store arealer med græs. Men der er også masser af buske og krat, der giver mulighed for være en smule diskret. Her en ældre herre på udkig.
Foto: Brian Kjær Capkan

Derefter er det blot at gå på opdagelse, og finde det sted perfekte sted at smide dit tæppe og dig selv. Vær ikke bange for at ligge i bar røv. Det er der andre der gør, og ud over at kigge lidt er folk gode til, at respektere hvis man blot ønsker at ligge i fred.

Over alt finder man tydelige spor efter sex, men det er god stil at rydde op efter sig selv, og benytte skraldespandende ved parkeringspladserne.
Foto: Brian Kjær Capkan

Begynder du derimod at lege med dig selv, eller på anden måde sende signaler, der indbyder til mere, så forvent at blive kigget på.

Ønsker du for alvor at cruise, skal du bevæge dig rundt på området, og finde din(e) partner(e). Du vil da se at der er andre mænd der går søgende rundt, og opstår der gensidig interesse, så finder I et sted og kaster jer ud i det.

Husk at rydde op

Din mor er næppe med på Amager Fælled når du slikker sol eller cruiser. Derfor er det op til dig selv at rydde op efter dig. Det vil sige, at du ikke efterlader affald, og men tager flasker, papir, kondomer m.m. med til de opstillede skraldespande ved parkeringspladserne.

Endnu er cruising-området på Amager Fælled ubebygget, og så vidt vi ved fredet. Men de senere års nybyggerier på det sydligste Islands Brygge med mange nye beboere sætter området under pres.
Foto: Brian Kjær Capkan

 

Læs også: Amager Fælleds erotiske hemmelighed