SAMFUND

Medienævnet afviser Out & About

Thomas R. Kristensen er redaktør på Out & Abouts trykte magasin.
Foto: Mark Hildebrandt

363,3 millioner kroner er på Finansloven afsat til redaktionel produktionsstøtte til danske medier.

Støtten går til 64 medier som Ekstra Bladet, Børsen og Kristeligt Dagblad og andre medier som for eksempel ComputerWorld, BygTek og Kids’ News. Men ikke et eneste LGBTQ-medie.

Out & About har søgt mediestøtten. Men Medienævnet har afvist os, fordi de vurderer, at vi ikke ”i tilstrækkeligt omfang” behandler politiske temaer og aktuelt nyhedsstof.

Skal dine skattekroner gå til mediestøtte? Det kan man sagtens diskutere, og jeg kan både argumentere for og imod.
Men når politikerne nu engang har besluttet, at dine skattekroner skal gå til mediestøtte, så burde der vel være plads til i hvert fald et LGBTQ-medie på listen over støttemodtagere.

Out & About har interviewet statsministre og andre partiledere; borgmestre og andre lokalpolitikere; folkevalgte såvel som kandidater. Vi bringer aktuelt nyhedsstof både her i det trykte magasin og på vores hjemmeside.

Men hvornår er det tilstrækkeligt for Medienævnet? Godt spørgsmål, som Medienævnet ikke svarer på – heller ikke i deres svar på vores klage over deres afslag.

Det koster penge at drive et nyhedsmedie. Out & About må kæmpe om annoncekronerne i konkurrence med statsstøttede medier, hvoraf nogle i TV2’s Presselogen har sagt, at de slet ikke har brug for støtten. De tager blot imod pengene, fordi deres konkurrenter også får mediestøtte.

Out & About har nu skåret kraftigt ned i udgifterne for at kunne overleve økonomisk. Du får derfor et magasin på langt færre sider, end du er vant til. Men jeg vil sammen med webredaktør Brian Kjær Capkan og vores mange frivillige gøre vores bedste for, at Out & About fortsat kan fremstå som et alsidigt LGBTQ-nyhedsmedie af en rimelig kvalitet.

Kulturminister Mette Bock har udtalt, at hun vil arbejde for en reform af Mediestøtteloven. Det er der i høj grad brug for. Vi håber, at kulturministeren og Folketingets medieordførere vil tænke mangfoldighed med, når de beslutter fremtidens mediestøttelov.