KULTUR

Out & About lever og kæmper videre!

Du har ikke hørt det sidste til Out & About endnu!
Foto: Brian Kjær Capkan

Det er ingen hemmelighed, at økonomien i selskabet bag Out & About, Copenhagen Gay Media ApS, har været anstrengt gennem en længere periode. Derfor udgives Out & About nu af et nyt selskab.

Driften er ophørt i Copenhagen Gay Media ApS der hidtil har udgivet Out & About. Det skyldes dårlig økonomi, og i den forbindelse har det blandt andet haft stor betydning, at selskabet mistede sin mediestøtte. Det er heller ikke så let at sælge annoncer til et nichemedie, som det har været.

Men Rainbow Business Denmark mener stadig, at Danmark fortjener en stærk LGBT-medieplatform. Derfor har organisationen købt navnet Out & About, samt rettigheder og det historiske bagkatalog, og vil forsøge at videreføre Out & About. Det sker i selskabet Rainbow Media Denmark.

For at sikre en bæredygtig økonomi fremadrettet har det været smerteligt nødvendigt, at opsige Out & Abouts redaktør gennem mange år, Thomas R. Kristensen. Samtidig er webredaktør Brian Kjær Capkan gjort til ansvarshavende redaktør for det samlede Out & About.

STOR tak til Thomas

Thomas R. Kristensen har været redaktør for Out & About i mere end 13 år, og Brian Kjær Capkan retter en personlig tak. ”Jeg skylder på mange måder Thomas stor tak. Siden jeg flyttede til København, har jeg læst Out & About, når jeg bevægede mig ud i bylivet. Bladet er for mig en naturlig del af vores miljø, og det har givet mange gode læseoplevelser med artikler og emner valgt af Thomas, og en viden om hvad der sker i miljøet. På det personlige plan har jeg som webredaktør gennem to et halvt år arbejdet tæt sammen med. Det har været lærerigt både fagligt og menneskeligt, og hans evne til at se positivt og konstruktivt på tingene har været til stor inspiration. Ikke mindst hans gentagne citat af Michelle Obamas ”When they go low we go high” har jeg taget til mig,” fortæller Brian Kjær Capkan.

Rygtebørsen har travlt

Spørgsmålene og gætterierne om Out & Abouts fremtid er i disse dage mange, så lad os slå et par kendsgerninger fast:
Out & About er ikke lukket. August-nummeret sendes til tryk senest fredag kl. 9, og vi udkommer planmæssigt fredag den 27. juli.
Derudover arbejder vi allerede nu på september-udgaven helt som normalt. Efter nogle meget travle dage med fokus på magasinet, vil der igen blive skrevet aktuelle nyheder med mere på hjemmesiden.

Vi kæmper videre

August-nummeret er det officielle magasin for Copenhagen Pride, og er proppet med artikler om priden. Og så har vi denne gang en forside, som ikke ligner noget andet, vi har lavet gennem årene. Forsiden symboliserer pride og pride-bevægelsens dna. For pride er mere end ”bare” en fest. Pride er i den grad også en kampdag, og ligesom LGBT’ere verden over – også i Danmark – dagligt må kæmpe for selv basale rettigheder, så kæmper vi hos Out & About videre. For Danmark har i den grad brug for et LGBT-medie der taler LGBT-miljøets sag.

Det er op til dig

Mens vi har viljen til fortsat at udgive Out & About til LGBT-miljøet, så er det på ovenstående baggrund åbenlyst, at økonomien fortsat er anstrengt, og at fremtiden på sigt er usikker.

Det er derfor NU, du skal indgå det annoncesamarbejde, du måske har overvejet, for vi kan noget ingen andre medier kan: Vi kan give dig en direkte markedsføringsmæssig adgang til LGBT-miljøet.

Det er også NU, vi har brug for dine talenter som skribent, hvis du gerne vil bidrage og påvirke Danmarks LGBT-medie. Du behøver ikke være uddannet journalist. Du skal blot have lysten og være god med ord. Kontakt os og hør nærmere.