KULTUR

Penge strømmer ind til flagstang

Penge er strømmet ind til den kommende flagstang på Regnbuepladsen i København.
Foto: Brian Kjær Capkan

Copenhagen Pride får massiv økonomisk opbakning fra LGBTQ-miljøet til den kommende flagstang på Regnbuepladesen.

LGBTQ-miljøet har vist sin opbakning til Copenhagen Prides ønske om en flagstang på Regnbuepladsen i København, som permanent skal flage med regnbueflaget.

Aftalen med Københavns Kommune betyder, at Copenhagen Pride skal bidrage med 30.000 kr., hvorefter kommunen vil stå for vedligeholdelsen.

Indsamlingen af de mange penge begyndte tirsdag eftermiddag via online crowdfunding, og onsdag formiddag kl. 9.30 er pengene indsamlet via 87 bidrag af større og mindre beløb.

Læs også: Historien om Regnbueflaget (1978)

Hos Copenhagen Pride er Kommunikationschef Thomas K. Rasmussen en glad mand onsdag formiddag.

”Vi er rigtig glade og positivt overraskede over, hvor hurtig indsamlingen er kommet i mål. Det er fantastisk. Og nu får København et permanent vajende regnbueflag, og det har miljøet stået sammen om at få til at ske. Det synes jeg er smukt.”

Opbakningen kommer ikke kun fra private donationer, men også fra miljøets organisationer. LGBT Danmark fortæller på Facebook, at de har givet et bidrag på 2.000 kr., ligesom SLM København der dog ikke sætter beløb på.

”At flere af de øvrige LGBTQ-organisationer også har valgt at støtte indsamlingen, det viser sammenhold og solidaritet – og er selvfølgelig et godt billede på, at vi som organisationer langt hen ad vejen kæmper for mange af de samme ting, og at vi med hinandens hjælp og opbakning kommer rigtig langt”, slutter Thomas K. Rasmussen af.

Udover en stor tak får bidragsyderne en invitation til indvielsen af den kommende flagstang.

Hvordan indvielsen kommer til at foregå, og hvem der får æren af at hejse flaget første gang, er endnu uvist.

Se også: Copenhagen Pride