KULTUR

LoveGhana – stort støtteshow for LGBT+ Ghana

Årets LoveGhana koncert afholdes i Amager Bio den 26. august med et stort line-up af artister.

Under Copenhagen Pride kæmper en lille organisation for at skabe opmærksomhed, samt støtte til LGBT+ miljøet i Ghana.

Amager Bio er rammen for en stor velgørenhedskoncert 26. august til ære for LGBT+ Rights Ghana.

Et støre line-up af artister er klar til at gøre aftenen til noget særligt. Du kan opleve Nicklas Sahl, Asbjørn, JJ Paulo, Ydegirl, AGGi, Anjél, Ublu, Angel Maxine, Wanlov The Kubolor, og The Penetrators.

Alt billetsalg, samt overskuddet fra baren går til den gode sag. Sidste år blev koncerten afholdt i et fyldt Bøssehus på Christiania. Her blev der indsamlet mere end 100.000 dk.  Lad os krydse fingre for endnu mere i år, hvor koncerten er endnu større og derfor er rykket til Amager Bio.

Stærke frivillige kræfter bag

Love Ghana er en dansk organisation drevet af frivillige med en mission om at støtte og fremme det ghanesiske samfunds rettigheder og velfærd ved at organisere fundraising-initiativer for LGBT+ Rights Ghana.

LGBT+ Rights Ghana er en Ghana-baseret organisation, der kæmper for LGBT+ rettigheder og velvære. De vil øge bevidstheden, yde støtte og presse på for lighed og accept. Gennem gennem oplysning og samfundsengagement arbejder de på at skabe et mere inkluderende og indbydende Ghana for alle. Og der kræves en ændring.

LGBT+ miljøet i  Ghana står i øjeblikket over for et lovforslag, der foreslår at kriminalisere LGBT+ eksistens og støtte, herunder lægehjælp.

Festival og yderligere information

Det store show bliver afslutningen på en mini festival, der løber af stablen under Copenhagen Pride, under navnet: LoveGhana. Her er der både kunstmarked, banko, paneldebat, filmvisning og dragshow. Hele programmet kan du se på LoveGhana.dk.

På hjemmesiden kan du også få mere baggrund om problematikken i Ghana. Samt se og høre interviews med LGBT+ aktivister fra landet.

 

Læs også: ”Jeg skal ikke i bad med en lesbisk”