SAMFUND

Tinder indfører “Min første Pride”-klistermærke

Denne uge lancerer Tinder ‘Min første pride’-klistermærke for at hjælpe queer-medlemmer med at finde fællesskab under Priden i København i denne uge.

Priden er i fuld gang. Det betyder også, at rigtig mange unge netop nu varmer op til lørdag. Her løber den store parade gennem København. Den kendte dating-app Tinder har i den anledning lanceret “Min første Pride”-klistermærket. Et mærke der skal hjælpe queer-medlemmer med at finde fællesskaber under Priden i København i denne uge.

Konkret betyder det at personer, der deltager i Priden i denne uge kan downloade et digitalt klistermærke på Tinder. Klistermærket tilkendegiver, at det er deres første Pride. På den måde kan man både opbygge ny fællesskaber og relationer.
Tinders seneste rapport om fremtidens dating viser at over halvdelen (54%) af de adspurgte 18-25 -årige, som identificerer sig som en del af LGBT+ er sprunget ud på en dating-app, før de gjorde det overfor venner og familie.
Det er på den baggrund at Tinder introducerer et “Min første Pride”-klistermærke. På den måde vil de nyeste medlemmer nemmere kunne finde sammen med andre. Andre ligesindede som de kan opleve deres første Pride sammen med.
Ud over “Min første Pride”-klistermærket tilbyder Tinder alle medlemmer, både LGBT+ og allierede, en autentisk og relaterbar måde at fejre Pride på med en række nye profil-klistermærker. De skal give flere muligheder for at udtrykke sig og skabe forbindelser med andre. Klistermærkerne er designet til at hjælpe medlemmerne med at bygge bro mellem at skabe onlineforbindelser og opbygge et offlinefællesskab.

De nye klistermærker omfatter:

Min første Pride – at tage på homobar eller til en Pride-parade kan være skræmmende for en person, der lige er sprunget ud. Dette klistermærke blev skabt for at hjælpe førstegangs Pride-deltagere med at finde og komme i kontakt med andre, som de kan opleve Pride sammen med.

Jeg sprang ud online – En æresbevisning til fællesskabet af dem, hvis rejse med at springe ud startede med et digitalt første skridt.

 Happy Pride – Pride er en fest for alle, uanset om du bare er sprunget ud online eller også er sprunget stolt ud i den virkelige verden.

·Stolt allieret – Uanset om du er en del af fællesskabet eller ej, er det at stå side om side og støtte op utroligt betydningsfuldt for LGBT+ fællesskabet, og det er noget, der skal fejres.

Fakta Om Tinder

Tinder blev lanceret i 2012 og er verdens mest brugte app til at møde nye mennesker. Den den er blevet downloadet mere end 530 millioner gange. Appen er tilgængelig i 190 lande og på mere end 45 sprog.  Mere end halvdelen af alle medlemmer er 18-25 år gamle.

Ifølge Danmarks Statistik har ca. 600.000 danskere (tal for 2022) en profil på en digital datingtjeneste. 

Out & About har ikke undersøgt andre datingsiders LGBT+ tags. Meld gerne som læser ind til redaktionen, hvis du har gode/dårlige oplevelser.

Læs også: Velkommen til Esben Lunde Larsen – der er også plads til dig.