KULTUR

Lighthouse X vinder grand prixet i Horsens

Lighthouse X vinder lidt overraskende det danske melodi grand prix i Horsens og er nu klar til at repræsentere Danmark i Stockholm til maj.

Det var poptrioen Lighthouse X der består af Johannes Nymark, Martin Skriver og Søren Bregendal, hev med 42 procent af seernes stemmer en forholdsvis sikker sejr i hus.
Deres iørefaldende popsang “Soldiers of Love” med et budskab om fællesskab, tillid og mod gik rent ind hos de danske tv-seere.

“Vi er så stolte. Nu får vi så lov til at repræsentere Danmark og kan brede vores budskab ud til hele Europa”, fortæller en glad Johannes Nymark efter sejren.

“Vi kunne næsten ikke holde det ud mere, da de lige trak tiden lidt ekstra inden de råbte vinderen op”, siger Martin Skriver.

Nu skal sejren så fejres med en enkelt øl.

“Lad os hellere sige en kasse”, lyder det i kor fra de tre glade vindere.
Andenpladsen gik til den australske Voice-vinder Anja Nissen mens Simone for tredje gang måtte nøjes med tredje pladsen. Simone havde ellers længe været bookmakernes favorit til sejren i Horsens.

Lighthouse X skal på scenen i anden semifinale den 12. maj i Stockholm, hvor Danmark skal synge i den sidste halvdel. Selve finalen er den 14. maj i Globen, hvor Brdr. Olsen hev en dansk Eurovision sejr hjem i 2000.

 

Læs også: Lighthouse X er klar

Se også: Eurovision 2016: Lighthouse X bliver i Stockholm