Lighthouse X er klar

Det handler om at gøre sig umage, mener Lighthouse X. Den 12. maj kæmper de for at skaffe Danmark en plads i finalen ved Eurovision i Stockholm.

Med et mantra om kærlighed og respekt indtager poptrioen Lighthouse X Stockholm for at repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest med sangen Soldiers of Love.

Siden Lighthouse X vandt den danske Grand Prix i Horsens i februar, har de tre gutter for alvor haft travlt. Ved siden af deres selvstændige karrierer, skulle de også finde tid til forberedelserne til Eurovision.

”Vi har arbejdet hårdt på at ryste posen og nytænke nummeret,” fortæller Johannes Nymark.

”Og finde den rette balance, så vi får det optimale sceneshow i Stockholm. Det skal jo helst ikke ligne et cirkusnummer, som overskygger sangens budskab. Men sceneshowet får samme DNA som i Horsens,” tilføjer han.

”Scenen i Stockholm er jo en del større, og den glæder vi os meget til at indtage. Vores fokus har nok især været på de ting, vi kan gøre. Det handler jo om at gøre sig umage,” siger Martin Skriver.

”Så glæder vi os sindssygt til at se den grafik, vi har lavet i samarbejde med en kunstner,” indskyder Søren Bregendal.

”Det bliver spændende at se, hvad svenskerne har fået ud af det oplæg, vi har sendt dem,” siger Johannes Nymark.

Alle tre er dog enige om, at de også skal nyde oplevelsen og have det sjovt.

Boyband eller ej?

Efter sejren i det danske Grand Prix er Lighthouse X for alvor blevet kendt, selv om de allerede i 2012 begyndte at lave musik sammen.

Poptrioen består af Johannes Nymark på 30 år, Martin Skriver på 29 år og Søren Bregendal, der med sine 32 år er gruppens alderspræsident.

At de allerede har arbejdet sammen i fire år, anser de selv som en kæmpe fordel. Dermed kender de hinandens styrker og svagheder.

”Vi er især gode til at give hinanden plads,” siger Johannes Nymark.

”Og så får vi talt om problemerne,” tilføjer Martin Skriver.

Mange har kaldt Lighthouse X et boyband, men på grund af deres alder er det egentlig lidt misvisende, er de alle enige om.

”Men vi har valgt at føle os smigrede over betegnelsen.”

Tre erfarne herrer

Alle tre har flere års erfaring med både musik og skuespil.

Søren Bregendal har rent faktisk været med i et boyband, C21, der havde flere store hits i 2003-2006. Mange vil nok også kunne huske ham som den charmerende Simon Henriksen i TV-serien 2900 Happiness.

Martin Skriver kender vi mest fra musicals som Evita, Den lille Havfrue og High School musical.

Johannes Nymark har senest spillet med i musicalen Hairspray, men er også kendt fra filmen Steppeulven og fra Vild med dans 2014, hvor han i finalen blev slået af sin mand, Silas Holst.

Et vigtigt budskab

Når Lighthouse X indtager Stockholm, sker det med et vigtigt budskab. Et budskab om fællesskab, tillid og mod, som drengene ser frem til at uddybe for den internationale presse.

”Vi vil med vores personlige historier og musik inspirere til, at vi sammen handler lidt mere med hjertet. Soldiers of Love handler jo netop om at sprede kærlighed til sine medmennesker. Vi tror på, vi kan gøre en forskel sammen,” siger Søren Bregendal.

”Men vi er da spændte på, hvordan folk tager imod det budskab, vi kommer med. For det er også derfor, vi er med. Et budskab som også vores sceneshow understøtter. Nu har vi fået et vindue til hele Europa og kan sprede vores budskab,” tilføjer han.

Efter Eurovision

Hvad der skal se efter Eurovision, ved de tre venner endnu ikke helt. Der har Lighthouse X et lille hængeparti.

”Vi har ikke planlagt noget rent musikalsk til efter showet i Stockholm. Men det skal vi da i høj grad have planlagt,” fortæller Søren Bregendal.

”Vi har haft travlt med det, vi gør hver for sig, så det har været en udfordring at få det hele til at gå op. Men vi skal have lagt en fremtidsplan,” siger Johannes Nymark.

”Vi har allerede et par sange på engelsk, som kunne være et par gode bud,” uddyber Martin Skriver.

”Og så har vi et par sange på dansk, som sagtens kan bære en engelsk tekst,” tilføjer Søren Bregendal.

Først og fremmest gælder det semifinalen i morgen den 12. maj, hvor Lighthouse X synger Soldiers of Love som sang nummer 13.

 

Læs også: Eurovisionfavorit: Homoseksuelle velkomne i Rusland