KULTUR

EU er “alvorligt bekymret” over LGBT-situationen på Krim

Rusland har ansvar for hele Krim-befolkningen sikkerhed, også LGBTI-personer, lyder det fra vicepræsident for Europa-Parlamentets LGBTI-rettighedsgruppe.
Foto: Friends of Europe

Situationen for LGBT-miljøet på Krim er markant forværret, siden Rusland annekterede halvøen i 2014. Det bekymrer EU.

EU har udtrykt alvorlig bekymring over den forværrede tilstand for LGBT-rettigheder i Krim – den ukrainske halvø, som Rusland i 2014 annekterede.

Siden annekteringen, som hverken EU eller USA anerkender, er situation for LGBT-personer blevet væsentligt forværret, lyder det fra Europa-Parlamentet, der tidligere på måneden vedtog en resolution, der fordømmer myndighedernes og de paramilitære gruppers  “undertrykkende handlinger og trusler mod LGBTI-personer”.

Siden Rusland optog halvøen efter en tvivlsom folkeafstemning har LGBTI-grupper i Krim indstillet deres aktiviteter, og den årlige Pride-parade er blevet aflyst, skriver Gay Star News.

Premierminister Sergei Aksyonov har udtalt, at Krim “ikke har brug for den slags mennesker, og de vil aldrig afholde events offentligt.”

Tanja Fajon, vicepræsident for Europa-Parlamentets LGBTI-rettighedsgruppe er dybt bekymret over situationen, ifølge Gay Star News.

“Når homofobisk retorik kommer fra højeste niveau og vold ikke bliver straffet, er det ikke en overraskelse, at mange forlader halvøen,” siger hun og opfordrer EU-landene til at lægge pres på de russiske myndigheder og skabe sikkerhed for befolkningen.

 

Læs også: I Rusland jagter de homoseksuelle

Se også: Mand anholdt for drab på russisk lgbt-aktivist