KULTUR

LGBT+ teater: Den unge Elias’ lidelser.

Elias Sadaq står bag den digitale forestilling – Den unge Elias` lidelser.
Foto: Frank Holm

Hvordan er det at være homoseksuel digter med en muslimsk baggrund, og dermed være en minoritet i minoriteten? Det handler forestillingen Den unge Elias´ lidelser, der vises digitalt, om. Efter forestillingen er der lejlighed til at stille spørgsmål til forfatter og skuespiller Elias Sadaq.

 

  • Jeg hedder Elias. Jeg er opvokset i Aarhus’ gader med en dansk mor og en marokkansk far. Jeg kommer fra en muslimsk baggrund. Jeg er homoseksuel. Og så er jeg digter.

Sådan introducerer digter og skuespiller Elias Sadaq sit nye stykke Den unge Elias´ lidelser, der vises fra den 6. til den 13. marts, hver aften klokken 19.30, via et link til den i forvejen båndede forestilling.

Videre lyder det fra Elias Sadaq:

“I en samtale med mit eget selvmord præsenteres mine nyskrevne digte og fortællinger i et poetisk lydunivers med spørgsmål til eksistensen, selvværdet og selvkærligheden. For hvor gør man af skammen over at elske dem, man gør? Hvilke minoriteter findes inden for minoritetsmiljøet? Hvordan er man en rigtig mand? Hvordan navigerer man i et miljø præget af alkohol og stoffer, når det netop er smagen af alt det, man er blevet fornægtet? Og hvordan finder man kærligheden, hvis man ingen kærlighed har til sig selv?”

Som i Goethes drama

I forestillingen, der har delvist udspring i Goethes drama om den unge Werthers lidelser, sættes fokus på at være en minoritet i minoriteten, kampen for at finde sig selv, at være i strid med forventninger fra sit bagland, og at lære en ny verden at kende.

Det hele foregår i et miljø med skæve eksistenser, hvor mænd kysser mænd, kvinder holder i hånd og køn er flydende. I forestillingen jagtes håbet, (selv)kærligheden og glæden i en verden, hvor der ikke altid er plads til at være sig selv. Ikke engang der, hvor der ellers skulle være højt til loftet.

Det handler som i Goethes drama om at være i sine følelsers vold, når man under en altoverskyggende forelskelse mister kontrollen, og drives til selvmord.

Under huden og et link

Det er Under Huden, der præsenterer Den unge Elias’ lidelser, men grundet Covid-19 er forestillingen, optaget på forhånd, digitalt.

Billetterne er gratis, og på den bookede spilledag modtager man et link kl. 19.30 på ens mail. Linket fører en videre til optagelsen, og efter hver aftens forestilling vil der live være mulighed for at stille spørgsmål til Elias Sadaq.

De står bag

Elias Sadaq står for såvel manuskript som fremførelse, mens Silje Shearman Poulsen har instrueret. Komponist og lydafvikler er Mathias Fremming, mens Sallie Thomsen er lysafvikler.

Få billetter  til forestillingen her.

Læs også: Teaterpremiere midt i en corona-tid: Den Retfærdige Kriger