OPINION

Åbent brev til Signe Molde

Ella Costello skriver åbent brev til Signe Molde efter udsendelsen Signe Molde på udebane- Hos LGBT+.                         Foto: Kasper Borg/ DR

Hej Signe.

Jeg ved, du sikkert er blevet bombarderet med beskeder fra folk der er utilfredse med dit program. Jeg ved, at du sikkert også er blevet mødt med komplimenter og ros for dit program.

Jeg vil ikke kommenterer på om jeg synes det er en god eller dårlig måde underholde på eller om den måde at lave satire på virker eller ej. I stedet skriver jeg til dig på baggrund af en udtalelse, du lavede i udsendelsen Signe Molde -På udebane – Hos LGBT+.

Du siger i dit program, at du er bange for queer mennesker. Du fortæller, at du går over på den anden side af gaden, fordi du er bange for at diskriminere. Det kan godt være du siger det i sjov, men nu skal du høre, hvorfor jeg ikke finder det morsomt.

Her er en lille anekdote fra dengang, jeg var nitten år gammel.

Jeg var i byen, på GAY (et sted du ville hade, for der kommer maaange queer mennesker). Min veninde og jeg var ved 3 tiden ved at være trætte og ville egentlig bare hjem. Hun skulle mod Rådhuspladsen og jeg skulle mod Nørreport. Vi krammede hinanden farvel, og alt var som det plejer.

Jeg når ikke at gå ret langt før tre mænd på 25-30 år, stopper mig og spørger, om jeg har været inde på GAY. Jeg går ud fra, at de er nysgerrige på om det er fedt, og fortsætter med at fortælle, hvordan stemningen er god, men at der er ret proppet. Efter et par grin fra deres side ændrer stemningen sig, og en af dem spørger mig-” er du lebbe eller hvad?”.  Jeg svarer ja (dengang var min frygt ikke stor nok til at vide, at min egen sikkerhed betyder mere end min stolthed).

En af mændene vælger så at slå mig (knytnæve, fuld styrke) på kinden sådan, at jeg falder bagover, og de andre begynder at sparke mig. Der er hurtigt nogle, der kommer farende og får mændene fjernet fra mig. Jeg er heldigvis ikke kommet slemt til skade, men jeg er i fuldkommen chok, og selvom folk spørger mig, om jeg er okay, er mit instinkt bare at gå videre og lade som ingenting. Jeg går hjem uden at tænke. Jeg tør ikke tænke. Det moment jeg kommer ind af døren, løber jeg ind til min mor og tudgræder. Jeg er blevet overfaldet. Jeg er blevet overfaldet, fordi jeg er homoseksuel. Jeg er blevet overfaldet, fordi de så mig komme ud fra en homobar. Jeg er blevet overfaldet, fordi de så mig i mit maskuline outfit. Jeg er blevet overfaldet, fordi jeg er mig.

Så please – kom ikke til mig med din ‘frygt’.
Programmer som disse giver folk, som de mænd, grund til at tro, at hvad de gør er okay. Du belønner nedgørelsen af queer mennesker.

Jeg vil og kan ikke høre på, at du er bange for en queer person, før du har prøvet at være en queer person, der er bange for at gå ud af døren.”

 

Ella Costello

 

Læs også: Tør du fucke med en hiv-positiv?

Se udsendelsen om Signe Molde – på udebane -Hos LGBT+ her.