SAMFUND

Historisk: USA kan få første åbne LGBT+ minister

Pete Buttigieg.
Foto: Pete Buttigieg // Facebook

USA’s kommende præsident Joe Biden har valgt den åbne homoseksuelle politiker Pete Buttigieg som transportminister. Buttigieg kan dermed blive USA’s først åbne homoseksuelle minister.

Den 38- årige Pete Buttigieg var tidligere på året med i kampen om at blive det demokratiske partis præsidentkandidat. Buttigiegs kandidatur tog mange politiske kommentatorer dog ikke særligt seriøst, da mange mente han manglede både lands- og udenrigspolitisk erfaring. Buttigieg gik dog hen og vandt det første demokratiske primærvalg valg i staten Iowa om at blive demokraternes kandidat. Her blev Joe Biden kun nummer fire.  Buttigieg trak sig dog i marts måned da han ikke fik stemmer nok og erklærede straks sin støtte til Joe Biden.

Buttigieg er tidligere borgmester i byen South Bend med godt 100.000 indbyggere i staten Indiana. Siden 2018 har han været gift med den 31-årige skolelærer Chasten Glezman. Han har aldrig tidligere siddet i et føderalt embede. Nu skal han lede et ministerie med et budget på godt 540 milliarder kroner og 58.000 ansatte.

Inden Buttigieg kan skrive minister på sit cv, skal han dog godkendes i Senatet.

”Jeg er utroligt beæret over at Biden har valgt mig til posten som transportminister. Det er tiden til at skabe arbejdspladser, tage kampen op mod klimaudfordringerne og styrke lighed for alle”, udtaler Buttigieg til tv-stationen CNN.

 

Læs også: Unge skal advares mod regnbueprodukter

Mere om Buttigieg her.