SAMFUND

Ladies Lounge Club- et nyt sted til kvinderne

Ladies Lounge Club skal være gerne være med til at skabe et sammenhold.                                                                                                                                                                                Foto: Privat billede

Ladies Lounge Club er et nyt initiativ i det lesbiske bymiljø. ”Vi mangler simpelthen et sted, hvor kvinder kan komme og føle sig som en del af et fællesskab”, fortæller initiativtageren Heidi Hartmann.

Der mangler nogle gode lesbiske initiativer, mener Heidi Hartmann. Et lækkert sted at komme på.

”Der mangler ligesom noget for kvinder, der er 30 +.  Vi mangler en cafe som Oscar, hvor kvinder kan komme”, uddyber hun.

“Det skal også være et sted, hvor man både kan komme alene eller sammen med nogle venner og føle sig som en del af et fællesskab. Jeg vil gerne tænke lidt inklusion ind. Et sted, som bidrager til, at vi kvinder indenfor LGBT+ miljøet står sammen, støtter hinanden og er med til at skabe nye spændende muligheder. Et sted, der kunne være med til at skabe et sammenhold. Et sted, hvor man kan komme og hygge sig, få lidt mad, drikke og danse”.

Og der var ikke langt fra tanke til handling. Heidi fik hurtigt oprettet gruppen Ladies Lounge Club på Facebook. En gruppe, der allerede nu er oppe over 2500 medlemmer.

Inspireret af tv-serien The L Word

”Jeg var meget inspireret af stedet The Planet i tv-serien The L Word. Som jo netop handler om et lesbisk miljø”, fortæller Heidi.

”Så fandt jeg frem til cafeen Dina som ligger på hjørnet af Vester Voldgade og Studiestræde centralt i København. Det sted passer helt perfekt til det jeg gerne vil lave. Et hyggeligt sted med plads til cirka et hundrede gæster”.

Her var der plads til både at lave små hyggelige spilleaftener, musik, dans eller man kan bare komme og hænge lidt ud. Nyde lidt god mad og drikke.

“Hvis man kommer alene, kan man altid være sikker på, at der er nogen at snakke med. Ladies Lounge og Dinas er blevet et kvindefællesskab, hvor kvinderne føler sig velkomne og inkluderede”, uddyber hun.

”Jeg har også fået lavet en lukket gruppe på Facebook. Her kan folk se mere om hvad de melder sig ind på. Om det er en fest, en spilleaften eller noget helt tredje. Her kan man også se hvem der deltager. Den måde har jeg fået meget god respons på. Folk føler sig inkluderet”, fortæller Heidi.

Ladies Lounge Club – her kan du komme alene eller sammen med venner.  Men alle skal føle sig lige velkommen, er ideen bag initiativet.        Foto: Privat billede

Så er der fest

Den 26. juni går det for alvor løs på Cafe Dina. Her forsøger Ladies Lounge sig for første gang med DJ og dans efter Coronaen. Festen begynder kl. 19, og der kan danses helt til midnat.

Den første store fest inviterer Ladies Lounge til den 13. august.

”Her har jeg fået en aftale med baren Proud Mary, lige ved Rådhuspladsen. Her har vi fået lov til at få hele overetagen. Det bliver her, vi skal holde en brag af en Opening Party i anledning af World Pride. Desværre er alle billetter allerede revet væk. Men hvis restriktionerne løsnes mere, håber jeg at kunne sætte lidt ekstra billetter til salg” fortæller en glad Heidi Hartmann. Så det er om at holde sig opdateret via Facebooksiden.

 

Her finder du meget mere om Ladies Lounge Club.

Læs også: Flugt – baseret på virkelige hændelser