SAFE’N’PROUD med Aarhus Pride

Den fremadstormende sanger Jeuru spiller moderne soul.                                                                                     Foto: Pressebillede

En stribe af LGBT+ artister kigger den 3. juli forbi Aarhus til en festlig Pride koncert.

Den store Pride, udebliver i Aarhus i år, men folkene bag, har en gave til folket, i form af en stor koncert, der giver ægte Pride stemning. I samarbejde med Studenterhus Aarhus har man skabt: SAFE’N’PROUD – en siddende Pride koncert i det for mange, fra ungdommen, legendariske: Stakladen. Det sker med et lineup af LGBT+ kunstnere, der vil skabe den vildeste fest.

 

DJ SCHAARUP serverer fede beats.                                                    Foto: Pressebillede

 

Den energisk og dedikeret undergrund DJ SCHAARUP lægger for og vil løbende igennem dagen byde ind med sine beats. Ud over sit arbejde som DJ har hun grundlagt HOUSEFRAU, et club concept der arbejder for mere diversitet i den elektroniske musikbranche ved at booke kvinder, nonbinære og queers fra rundt omkring i Europa.

Hun ligger bunden for det der ligner en dag fyldt med gode sager.

Betty Bitschlapper Aarhus

Hun er her, der og alle vegne. Den farverige og lige på Queen: Betty Bitschlap indtager scenen som konferencier og giver løbende gavmildt ud af sit talent, når hun optræder med hendes fængende numre, som mange kender fra de festlige og humoristiske musikvideoer, præcis som hendes outfit og personlighed.

Bag Betty Bitschlap står Anders Bilberg, som er er uddannet musical-performer fra Den Danske Scenekunstskole. Du har blandt andet kunne opleve ham som Rocky på Aarhus Teater i The Rocky Horror Show og som Herbert i Dance of the Vampires på Det Nye Teater.

 

Konferencier er Betty Bitschlap.                                            Foto: Pressebillede

 

Karakterfuld transkvinde med personlige fortællinger

‘I’m a Girl’ hed første singleudspil fra danske Reveal Partys debut-ep ‘You Stole a Year of My Life’. Bandet med frontkvinde Emily Holm Nyhuus indtager Stakladen i Aarhus og mon ikke at netop den sang, som er en kommentar til det år, det har taget den transkønnede forsanger at få lov at påbegynde hormonbehandling, vil blive spillet.

For bandet handler det om at fortælle de personlige historier, men bandet handler også om venskab, kærlighed, og personlig udvikling, med deres lyse klinger af både melankoli og håb. Det meget personlige tekstunivers har skabt et intenst udtryk, der har fået flere og flere fra LGBT+ miljøet til at rette deres øjne i bandets retning.

 

Emily er frontkvinde i danske Reveal Party som også spiller i Stakladen.            Foto: Gloria Berenice Moreno

 

Bandlyst af Copenhagen Pride

O/Rioh aka. Rikke Østergaard har en bachelor i sangskrivning fra Det Jyske Musikkonservatorium. Året efter startede hun sammen med et par venner pladeselskabet: Cech Records, hvis formål var at skabe plads og synlighed for minoritetspersoner der ikke har plads i det mainstream.

Og stor i slaget og klar til debat om netop dette har hun altid været. O/Rioh blev i år 2019 fjernet fra Copenhagens Prides program få dage inden hun skulle spille på Rådhuspladsen. Det skete efter, at hun kritiserede organisationens valg af optrædende kunstnere på sin Instagram profil. Helt konkret, at Priden gav alle deres headline-koncerter til kunstnere, der ikke repræsenterer LGBTQ-miljøet.

Det skabte stor debat og mange overskrifter. Efterfølgende prøvede hun at skabe en bevægelse ved navn: “We’re here” som skulle sætte spotlight på LGBTQI-musikere fra ind- og udland. Nu er hun at finde ved Aarhus Pride, hvis line-up til SAFE’N’PROUD alle er LGBT+ kunstnere.

O/RIOHs musik kan ikke defineres af genre-betegnelser. Den er defineret af energier – af eufori, vrede, lykke og forandring, og af samme årsag finder O/RIOH inspiration i alt fra pop-guruen Justin Bieber til den feministiske punk-rapper Peaches. Med hårde elektroniske beats, autotune-forvrængede vokaler og tekster om sex, penge, udmattelse og alt der imellem, laver O/RIOH musik, som skal få lytteren til at bevæge sig – både fysisk og mentalt.

 

O/RIOH skulle i 2019 have spillet til Copenhagen Pride.   Hendes kritik af Priden fik hende imidlertidig fjernet fra programmet.                                                                                                                                                                               Foto: Frederikke Dørfler

 

Moderne soul og digte

Det sidste musikalske indslag bliver med den fremadstormende Jeuru, der med stor opmærksomhed fra den danske musik- og modeindustri har indtaget Danmark med sin moderne soul. Han flyttede den lange og atypiske fra NYC til København og herfra udgiver han nu sin musik.

Udover det musikalske kigger: Elias Sadaq, den dansk-marokkansk digter, også forbi Aarhus Prides SAFE’N’PROUD dag. I sin digtsamling GADESTREGER fortæller han om kærlighed som muslim, homoseksuel, og minoritetsetnisk. På dagen vil han holde tale og læse op af sine digte. I år 2021 begav Elias sig ud på teaterscenen som dramatiker og skuespiller til forestillingen: Den unge Elias’ lidelser, der blev vist på folketeatret i København. Forestillingen bliver genopsat på teatret igen i august i forbindelse med Copenhagen 2021.

 

Den dansk-marokkanske digter Elias Sadag skal både holde tale og læse op af sine digte.                                  Foto: Jakob Søby

 

DragKing, info og køb af billetter

Allerede ved indgangen er der sørget for lidt ekstra godt. Den Aarhusianske DragKing: Faux Moe, som er en del af drag-fællesskabet DragAros,  tager vel imod dagens gæster i døren og vil skabe den helt rette stemning i rummet og på Aarhus Prides sociale medier i løbet af dagen. Han er farverig i sit udtryk og altid med et tvist af skævhed og humor, for ikke at glemme den rå attitude.

Pga. covid-restriktioner er der desværre begrænsede pladser, så har du ikke allerede sikret dig billet, så er det nok en god ide at få det gjort, måske det allerede er for sent.

Det bliver en hele dag fyldt med regnbuer, sprøde artister og masser afstemning.

Den aarhusianske Drag King Faux Moe.                                                                                         Foto: Pressefoto

 

Tidspunkt: lørdag d. 3. juli 2021 kl. 13:00 – lørdag d. 3. juli 2021 kl. 18:00.

 

Der vil være mulighed for at købe drinks i baren, og madvarer ved foodtrucks i Starkladens gård.

Billetten koster 125 DKK og inkluderer en stor fadøl eller sodavand.

Billetter til Stakladen finder du her.

PROGRAM

13.00: Dørene åbner, og SCHAARUP byder jer velkommen med et lækkert DJ-sæt

13.30: Velkomst med Betty Bitschlap

14.05: Koncert: Reveal Partycier.

14.55: Koncert: O/RIOH

15.25: Pause

16.00: Digt og tale: Elias Sadaq

16.10: Koncert: Jeuru

16.55: Koncert: Betty Bitschlap

 

 

Læs også: Kultdigtsamling af Richard Siken nu på dansk