SAMFUND

Kommunistisk ja til homoægteskaber

Cubanerne har stemt for at homoseksuelle nu kan indgå ægteskab.
Foto: Arkivbillede

Cubanerne har ved en folkeafstemning stemt ja til at tillade ægteskaber mellem to mennesker af samme køn.

Cubanerne har stemt ja til at landet kunne få en helt ny familielov. Med den nye lovpakke, der erstatter den gamle familielov fra 1976 får homoseksuelle par ret til at indgå ægteskab. Homoseksuelle par kan også få lov til at adoptere børn og rugemødre bliver tilladt. Lovpakken, der indeholder over 400 paragrafer blev stemt igennem efter knap 70 procent af de 8,4 millioner stemmeberettigede cubanere over 16 år havde stemt ja til loven.

Den nye lov fastslår, at alle har ret til et familieliv uden vold, som værdsætter kærlighed, hengivenhed, solidaritet og ansvarlighed.

”En godkendelse af #CódigoDeLasFamilias , som den nye familielov er blevet døbt er retfærdighed. Det er at indfri en gæld til flere generationer af cubanere, hvis familieprojekter har ventet i årevis på denne lov. Fra i dag vil vi være en bedre nation”, udtaler den cubanske præsident Miguel Díaz-Canel, ifølge den latinamerikanske TV-station TeleSur.

Homoseksualitet blev afkriminaliseret på Cuba i 1979. Men åbenlys diskrimination af homoseksuelle mænd og kvinder er stadig i dag et stort problem på den kommunistiske ø-stat.

Mere om LGBT+ rettigheder på Cuba finder du her.

Læs også: Politisk ukorrekt pragtopsætning på Det Ny Teater