ANMELDELSER

Politisk bogstavleg på højt niveau tog kegler

Det glade vanvid i årets Menstrup revy.
Foto: Anders Ole Olsen

Menstrup Revyen 2022 hedder Det glade vanvid. Out & About er enig – med enkelte undtagelser, der til gengæld trækker niveauet for årets revy op.

Gennem mange år har der været revy i den lille landsby Menstrup beliggende lidt uden for Næstved retning mod Skælskør. Revyen spiller fredage og lørdag frem til 9. oktober, og trækker hvert år et trofast publikum. Og som det bliver konstateret flere gange på spilledagene er publikum primært i aldersgruppen 60-100. Dermed ligger revyen publikumsmæssigt ikke langt fra en række af landets øvrige revyer.

2022-udgaven har fået titlen Det glade vanvid. Og netop glad vanvid er ikke mindst en af skuespillerne på scenen kendt for. Således har vi tidligere blandt andet oplevet Thomas Mørk i glad vanvid. Ikke mindst dengang han udgjorde den ene halvdel af komikerduoen i Cirkus Montebello, hvor han spillede sammen med Niels Olsen.

Glad vanvid er da også kendetegnende for Menstrup revyen 2022. Således har revyen en række numre, der i tankegang og udførelse virker som det rene, undskyld, det glade vanvid. Næsten alle numre foregår i højt tempo, med kraftig mimik og bevægelser, at ingen er i tvivl om, at det skal kunne se og høres selv på bagerste række.

Der er masser af spas og gakkede indfald ikke mindst i de mange lokalt forankrede numre, primært præsenteret i Menstrup Kros nærradio. Det glade vanvid.

Når Menstrup Kros nærradio flere gange i løbet af revyaftenen går i æteren er det med Margrethe, morsomt spillet af Le Münster-Swendsen, der er den samlende figur i det interimistiske studio, mens Thomas Mørk, der har forfattet teksterne, er den udsendte reporter, Johannes

Thomas Mørk spiller ualmindelig bondsk og forvirret, og mange synes det er sjovt, når blot tænderne er kastet i munden med en skovl, og sproget er fumlende fængende. Klædeligt er det næppe, men omvendt kan man jo ikke se radiorapportere, hvis det da ikke lige var fordi de var på scenen og på gulvet i Menstrup Revyen.

VM i katar

Første gang, der sendes fra Menstrup Kros Nærradio handler det om VM i katar, ikke at forveksle med VM i Qatar. Faktisk ret godt fundet på. Ideen om nærradioen har fænget så godt da programmet blev sammensat, at det nærmest blev den røde tråd med gentagne sendinger revyaftenen igennem. Måske en anelse for meget? Måske det glade vanvid!

En anden af revyens aktører er Rasmus Mansachs. Han har fattet en fin tekst om anonyme fødselarer. Han er selv på scenen sammen med de øvrige skuespillere, førnævnte Thomas Mørk og Le Münster-Swendsen, samt Cecilie Thiim, og Jesper Søgaard, der også er kunstnerisk leder.

De anonyme fødselarer har deres problemer: De er alle født den 29. februar og har dermed kun fødselsdag, hvert fjerde år. Det giver udfordringer når man med så få fødselsdage livet igennem ikke er så gammel. Det giverbegrænsninger, og eksempelvis må den ene have sin datter til at skrive under på nogle papirer, da hun ikke selv er myndig. Omvendt er der en anden af de anonyme fødselarer, hvis mor var sat til at føde i marts, men fik fødslen fremskyndet til den 29. februar, for så er børnepengene reddet i væsentlig flere år. Et sjovt nummer, men som de øvrige spillet højt i gearet.

God bogstavleg

Aftenens nok bedste nummer har Christian Dahlberg, der er revyens orkesterleder, skrevet. Nummeret har titlen ØCFABBAQÆ, og går på en række af ABBAs udødelige klassikere. Men det handler ikke om ABBA, men derimod om politisk bogstavleg, hvor de forskellige partiers politiske ledere præsenteres med deres forskellige mærkesager. Super godt nummer, der nok fik aftenens bedste, største, og mest velfortjente bifald.

Naturligvis fik det lokale Herlufsholm også sine ord med på vejen. Det i Thomas Mørks tekst Lanciers, hvor der skulle danses den traditionelle gymnasiedans, men i den grad også mobbes. Der blev delt slag, spark, og nakkedrag, så ingen var i tvivl om, at man var gået meget for langt på Herlufsholm. Det glade vanvid – eller måske rettere, det gale vanvid.

Afslutningsvis skal nævnes Leif Maiboms En Bankforretning. Den handler ikke uventet om Danske Banks hvidvaskskandale og senest at banken har nedskrevet en lang række kunders gæld til banken. Fint fint nummer med en sjov pointe. Ingen tvivl om at Leif Maibom kan det at skrive en revytekst med en god historie, og en fin pointe. Tak for det!

Menstrup Revyen 2022, der er instrueret af Nikolaj Trop, spiller som nævnt frem til medio november. De fleste vælger en revypakke, bestående af en tre retters middag inden revystart klokken 20.30.

Out & Abouts anmelder og medanmelder var enig om at give 3 stjerner til Menstrup Revyen – Det glade vanvid.

Fakta om Menstrup Revyen 2022

Sted: Menstrup Kro, Næstved

Direktion: Lene Rahbek

Skuespillere:  Cecilie Thiim, Le Münster-Swendsen, Rasmus Mansachs, Thomas Mørk, og Jesper Søgaard

Instruktør: Nikolaj Tarp

Scenografi: Michael Larsen

Kapelmester og musikalsk arrangør:  Christian Dahlberg

Koreograf: Peter Friis

Forestillingsleder: Tina Nedergaard og Michael Larsen

Kunstnerisk leder: Jesper Søgaard

Forestillingen spiller til 9. oktober 2022

Billetter og spilletider finder du her.

Læs også: Politisk ukorrekt pragtopsætning på Det Ny Teater