KULTURRAINBOW BUSINESS DENMARK

Stem til Danish Rainbow Awards 2022

Hvem skal vinde Danish Rainbow Awards 2022? Det kan du være med til at bestemme ved at stemme herunder. 

Onsdag den 19. oktober er det tid til årets udgave af Danish Rainbow Awards. Igen er det Cirkusbygningen i København, der danner rammen om det store awardshow.

Du kan stemme til og med søndag den 16. oktober 2022 klokken 20.00.

Hele 14 kategorier er der i år til LGBT+ miljøets store prisshow. Hvilket giver dig mulighed for at fremhæve og hædre de mange, der gør en forskel.

Selve showet afholdes i Cirkusbygningen onsdag den 19. oktober 2022. Du kan allerede nu sikre dig billetter til det store show her.

 

Her er de nominerede til årets Rainbow Awards 2022:

Selve afstemningen er nederst på siden.

De 14 priser er:

Litteraturprisen:

Litteraturprisen gives til en person, som har bidraget og støttet LGBT+ miljøet, gennem et litterært værk eller gennem litteraturen har beskrevet det at være LGBT+ person i nutiden eller gennem historien.

Og de nominerede er …

  1. Chantal al Arab og Lars Henriksen – ”Bøssernes Danmarkshistorie”
    Bøssernes Danmarkshistorie er et smuk, men barsk rejse. Chantal og Lars tog os med på en rejse gennem den fortid, som danner store dele af det fundament, LGBT+ personers verden er funderet på.
  2. Bjørn Rasmussen – ”Forgabt”
    Forgabt er et smukt og gribende poetisk værk. Hverdagsbilleder og -eventyr kan i en sætning bliver en højaktuel diskussion. Bjørn Rasmussen skriver, med kraft og tempo, om fravær og ensomhed uden ynk eller patetisk jammer.
  3. Gry Stokkendahl Dalgas – ”At Performe Transkønnet Vrede”
    ”At Performe Transkønnet vrede” er et radikalt nuanceret værk, som hårdtslående svæver mellem litterære genrer. Det er en til tider grufuld tur gennem transkønnedes behandling i samfundet, som renhjertet søger efter en mere nuanceret plads i verden.

Kunstprisen:

Kunstprisen gives til en person, organisation eller virksomhed, som har bidraget til udbredelsen af LGBT+ kunst eller kunstnere.

Og de nominerede er …

  1. Mikkel Kaul og Rasmus Wegner – Pride Art // Copenhagen Pride 2022
    Mikkel Kaul og Rasmus Wegner har med udstillingen Pride Art udfordret en elitær kunstkuratering. Udstillingen afsejlede et bredt spekter af de uendelige facetter, queer-miljøet har; hvor diversiteten er ligheden, og det unikke er det fælles.
  2. Sebastian Soelberg
    Sebastian Soelberg produktivitet er lige så omfattende som hans hjerte. Udstillingen ”Lust & Love” på Jailhouse CPH og regnbuekravlenisserne i samarbejde med Brian Kjær Capkan har sammenlagt indbragt over 100.000kr til FSTB og LGBT Asylum. Senest har Sebastian Soelberg tegnet etiketten til AIDS-Fondets pride-øl fra Nørrebro Bryghus.
  3. Himherandit Producktions – Home Queer Home
    Home Queer Home er et national multikunstprojekt, der samlede over 50 queer-historier og over 70 live-performance-kunstnere til åbningen af Horsens Teater Festival. Home Queer Home handler om at høre til, og hvordan et hjem, et community og et miljø smelter sammen for minoriteter.

Sceneprisen:

Sceneprisen gives for en scenepræstation eller –forestilling, som har portrætteret eller skildret LGBT+ minoriteter gennem dans, drama, musical eller komedie.

Og de nominerede er …

  1. Draghouse
    Draghouse har i sin evige udvikling konstant fokus på, at drag-scenen skal kunne inkludere og repræsentere. Draghouse kan mere end underholdning og har med MX Draghouse skabt rum for diversitet og repræsentation.
  2. Platt-Form – Er vi gået for langt?
    Trioen stå skarpt i scenografi af Simon Holk Witzansky og kostumer af Nicholas Nybro, når de deler ud af dem selv Igennem sang og dans og stiller skarpt på blandt andet den hvide mands privilegier, kristendommen og abekopper.
  3. Mobbedreng – Kristoffer Eriknauer
    Kristoffer Eriknauer har med sin forestilling Mobbedreng givet et dybt og rørende indblik i, hvordan han som barn og ung voksede op som homoseksuel. Mobbedreng er en bittersød, morsom og rørende fortælling, som alle skoleklasser burde se. 

Årets Artist:

Årets Artist gives til en person eller gruppe, som gennem sport, musik, dans, eller skuespil har rykket grænser i eller for LGBT+ miljøet.

Og de nominerede er …

  1. Sander Sanchez
    Sander Sanchez er en af LGBT+ miljøets nye funklende stjerner, som gennem sin musik klart hylder sin etnicitet og identitet i en sky af følelser, glimmer og rytme.
  2. Asbjørn
    Asbjørn blæser ind på den danske musikscene og har med sit samarbejde med Tessa bidraget til at sprede et budskab om accept af minoriteter.
  3. Future Female Sound
    FFS er et kvinde-grundlagt DJ-kollektiv, som arbejder for kvinder og kønsminoriteter i musik og bidrager til utallige fester i og omkring LGBT+ miljøet.

Aktivistprisen:

Aktivistprisen gives til en person eller organisation, som gennem aktivistisk arbejde styrker LGBT+ personers rettigheder i Danmark og resten af verden.

Og de nominerede er …

  1. Milo Kinnock
    Milo Kinnock har gennem det sidste år lånt sin stemme til et utal af medier, når der skulle tales ind det nonbinære spekter af mennesket. Milo har bidraget til samtalen, hvor det nonbinære ikke er til diskussion, uden at tale det binære ned.
  2. Unge Queers Taler
    Unge Queers Taler har gennem samtale og oplæg taget kampen op mod diskrimination i nattelivet og italesat den interne diskrimination og racisme, der findes LGBT+ miljøet. De arbejder for inklusion af dobbeltminoriteter og en fremtidig sikring af unge sårbare queer-personers sikkerhed.
  3. Anna Wandel-Petersen
    Anna Wandel-Petersen har gennem et årti udbredt normkritik gennem Normstormerne, været en mangeårigt aktiv for LGBT+ Ungdom og projekt-manager hos Sabaah. Hendes bidrag til debatten har altid været præcist, sjovt og velargumenteret.

Erhvervsprisen:

Erhvervsprisen gives til en virksomhed eller enkeltperson, som gennem sit arbejde skaber tryghed og inklusion på arbejdsmarkedet, eller i sin virksomhedsprofil støtter LGBT+ miljøet og rettigheder for LGBT+ personer.

Og de nominerede er …

  1. Homoware
    Homoware er den forretning, der ubestridt støtter de fleste danske pride-arrangementer på tværs af hele landet. Forretningen er et safe space for fetich-miljøet, som ellers nemt udskældes i medierne.
  2. Queer Music Agency
    Queer Music Agency skaber en samlet platform for queer-artister i musikbranchen. Ved at kombinere LGBT+ miljøets musiske vækstlag og etablerede artister, skaber de et unikt forretningsgrundlag for LGBT+ musik og -kultur.
  3. Nightlife Security
    Nightlife Security har specialiseret sig i at tilbyde vagt- og sikkerhedsløsninger, som passer til LGBT+ nattelivets aktørers individuelle politikker. Det indebærer også et personale, som respekterer og repræsenterer minoriteter.

Foreningsprisen:

Foreningsprisen gives til en forening i LGBT+ miljøet, hvis arbejde fremmer LGBT+ kultur eller rettigheder for LGBT+ personer.

Og de nominerede er …

  1. Fluid Festival of Copenhagen
    Foreningen Fluid Festival of Copenhagen har på kort tid skabt en tiltrængt platform for LBT-kvinder, gender queers og non-binære identiteter. Initiativtagerne har med kærlighed, respekt og ufravigelig ambition om 100 procent scenerepræsentation etableret Fluid Festival som en nyskabende og visionær fejring, der har givet genlyd også i udlandet.
  2. Lev og Lad Leve
    Lev og Lad Leve har med deres statement ”Uden Pride Dør Vi” råbt politikere, uddannelsesinstitutioner og politi op i kampen for at få anerkendt alvoren af mængden af hadforbrydelser. De har med 1000 eksempler leveret et vidnesbyrd på det faktuelle problem, hadforbrydelser er.
  3. LGBTQ+ Sønderborg
    LGBTQ+ Sønderborg har skabt sammenhold for LGBT+ personer i Sønderjylland og Nordtyskland. Trods trusler og chikane gennemførte man Sønderborgs første Pride i 2022.

Medieprisen:

Medieprisen gives til medieorganisationer eller produktionsselskaber, som gennem deres arbejde og produktion skildrer LGBT+ personer eller informerer om LGBT+ personers virkeligheder og kampe i Danmark og resten af verden.

Og de nominerede er …

  1. Dragcentralen på P3
    Dragcentralen er et vigtigt skridt mod bedre medierepræsentation af LGBT+ personer. De var forrygende godt selskab blandt andet under Copenhagen Pride, da damerne lavede en live-udgave af podcasten foran et pakket Pride Square.
  2. Uden Samtykke – Nordisk Film TV
    Uden Samtykke viser bagsiden af LGBT+ miljøet og fortæller råt og ærligt, hvordan otte LGBT+ personer har oplevet en grusom side af det community, som bør og skal være deres safe space.
  3. MACHO II – Mammi Productions
    Macho II er en vigtig opfølger til Jalals rejse. Det er en ærlig skildring af de udfordringer, der er i mødet mellem det til tider misogyne kulturophav, Jalal selv har sine opgør med, og det samfund, der stadig stigmatiserer ham som både transkønnet og muslim.

Sportsprisen:

Sportsprisen gives til personer eller organisationer i sportens verden, der fremmer LGBT+ personers rettigheder og positioner i sportens verden.

Og de nominerede er …

  1. Aarhus Homosport
    Aarhus Homosport formår at skabe et sammenhold og fællesskab på tværs af køn, seksualitet og alder. I de sportslige aktiviteter, men i høj grad også udenfor. Her mødes folk uformelt og til ren hygge, samtidig med at man får rørt sig. Aarhus Homosport er en af de mest samlende foreninger i Aarhus.
  2. Cathrine Laudrup-Dufour
    Cathrine Laudrup-Dufour har som elitesportsudøver med adskillige medaljer i bagagen aldrig lagt skjul på, at hun har en pigekæreste. Hun er i toppen af sin sportsgren og er et forbillede for andre i sportens verden og LGBT+ miljøet.
  3. Christian Bigom
    Christian Bigom har som forperson i Pan-Idræt arbejdet utrætteligt for LGBT+ rettigheder i sportsverdenen. Christian Bigom har været hovedmanden bag samarbejdet mellem Pan Idræt og FCK i kampen mod homofobi i fodbold.

Årets Drag-performer:

Årets Drag-performer gives til den drag-artist, der gennem sit arbejde bedst repræsenterer drag-kulturen, dens kulturarv og udvikling, i mediebilledet såvel som på scenen.

Og de nominerede er …

  1. Evita Kedavre
    Evita Kedavre er et power house, som med titlen som Mx Draghouse og værtinde til Copenhagen Pride har cementeret sig i toppen af dansk drag. Evita er skarp, spydig og samtidig enormt glad i sit act.
  2. Jaxie
    Jaxie er blandt de største fortalere for inklusion i LGBT+ miljøet og mestrer at bringe sine budskaber frem i sine shows. Som performer og entertainer er Jaxie on point, om det er taktslag eller et snappy comeback.
  3. Annie Rection
    Annie Rection er overalt – og med god grund. Annie er en sjov sassy queen, som har en fænomenalt greb på sit publikum og har taget hele Danmark med storm.

Årets Ally:

Årets Ally gives til en person, som bruger sin platform til at støtte og styrke LGBT+ personers rettigheder og vilkår.

Og de nominerede er …

  1. Helle Thorning-Schmidt
    Helle Thorning-Schmidt er et forbillede for allierede til LGBT+ miljøet. Ud over at være en støttende forælder offentligt, tager hun det videre og understreger vigtigheden af støtte fra ledere i samfundet. Som statsminister indførte hun retten til ægteskab for samkønnede par, og hun var den første statsminister til at gå med i Copenhagen Pride.
  2. Tessa
    Tessa blæser på den patriarkalske kultur inden for hip hop og kritiserer sit eget miljø for ikke at acceptere LGBT+ personer. Der er handling bag ordene, og Tessa udgav sammen med LGBT+ kunstneren Asbjørn ‘Farver’, som hylder LGBT+ personer.
  3. Samira Nawa
    Samira Nawa har kæmpet for, at LGBT+ Danmark skulle få mangedoblet deres støtte på finansloven, og for, at homoseksuelle fædrepar får samme ret til at være en familie som homoseksuelle mødrepar. 

Årets LGBT+ person

Årets LGBT+ person gives til en LGBT+ person, som går forrest i kampen for minoriteters rettigheder, enten gennem aktivistisk/politisk arbejde eller som forbillede for andre LGBT+ personer, gennem sin stilling eller position i samfundet.

Og de nominerede er …

  1. Søren Pape Poulsen
    Søren Pape Poulsen er en af de første LGBT+ personer, der er stiller som kandidat til statsministerposten. Søren Pape Poulsen har gennem sin plads i samfundet bidraget til at normalisere LGBT+ personer på topposter i samfundet.
  2. Nina Rask
    Nina Rask stiller skarpt på de følelser og dilemmaer, der opstår, når man ikke umiddelbart lever op til samfundets normer for, hvordan man er en ‘rigtig’ mand eller en ‘rigtig’ kvinde. Hun er et forbillede for dem, som i samfundets snævre lys ikke umiddelbart passer ind, men nægter at tilpasse sig.
  3. Mica Oh
    Mica Oh har med Intersektionel Højskole og Brave Space sat nye standarter for undervisning og rådgivning i social bæredygtighed, antiracisme og minoritetsrepræsentation. Hendes stemme bliver hørt i modebranchen, medieverdenen og i internationale sportsorganisationer.

Nattelivsprisen:

  1. GBAR
  2. G*A*Y
  3. Cosy Bar 

Årets Bar:

  1. QBAR
  2. Kromosom
  3. Masken Bar
  4. Jailhouse CPH
  5. Kiss Kiss
  6. Vela
  7. Centralhjørnet
  8. Red Shoe

Bemærk at du kun kan stemme en gang i hver kategori, at du skal stemme i alle de kategorier du vil stemme i før du afslutter.

OBS: Afstemningen er sikret via IP adresse. Det betyder, at hvis du sidder på et offentligt netværk, på et kollegium eller i et bofællesskab med fælles internet, vil du ikke kunne stemme hvis en anden har gjort det på samme netværk.

Hvis det netværk du sidder på har skiftende IP adresse, så prøv igen senere.

Afstemningen er slut.

Se også: Danish Rainbow Awards – se hvem der skal optræde