SAMFUND

Regnbuepladsen fylder ti år

Regnbuepladsen kunne 1. juli fejre ti års fødselsdag. Her kunne Copenhagen Prides forperson Benjamin Hansen blandt andet byde velkommen til de mange fremmødte og Københavns kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard.
Foto: Frank Holm

Der var masser af bobler, mingling og taler, da Regnbuepladsen i København i dag kunne fejre ti års fødselsdag.

Det er de færreste storbyer, der kan prale med en Regnbueplads i byen centrum som København kan. En plads, hvor regnbueflaget vajer, hver eneste dag året rundt.

I dag den 1. juli 2024 kunne man så markere at pladsen nu har eksisteret i hele ti år. Det var Copenhagen Prides forperson Benjamin Hansen, der indledte festlighederne med en velkomst til de mange fremmødte. Her efter gav han mikrofonen videre til Københavns kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (R) og forpersonen for Rainbow Business Danmark, Niels Holm.

Mia Nyegaard lagde i sin tale vægt på at København skal være en rummelig og mangfoldig storby, hvor der er plads til alle.

Hør hele kultur- og fritidsborgmesterens tale her:

Forpersonen for Rainbow Business Danmark Niels Holm gik i sin tale ind i symbolikken af regnbueflaget, som et symbol på steder, hvor LGBT+ personer kan føle sig sikker. Men København fik også kritik for at barer og butikker ikke bare måtte hænge regnbueflag op på deres facader.