Kendt homo kritiserer russisk lov i Moskva

Sangeren Rufus Wainwright kritiserede åbent den homofobiske lovgivning i Rusland, da han gav en koncert i den russiske hovedstad.  “Den er til skade for alle unge homoseksuelle,” sagde Wainwright.

Den canadisk-amerikanske sanger og sangskriver Rufus Wainwright kritiserede åbent den homofobiske lovgivning i Rusland under en koncert i Moskva i denne uge.

– Jeg forstår ikke, at man skal være over atten år for at komme ind til min koncert i Rusland. Det er jo netop de unge homoseksuelle under atten år, der har brug for at lære, at de både er elsket og accepteret, sagde 41-årige sanger under vild jubel fra tilskuerne.

Derefter spillede Wainwright sin sang ‘Gay Messiah’ – og dedikerede den til “en af hans foretrukne homoseksuelle russere,” komponisten Tchaikovsky.

Er selv åbent homoseksuel

Wainwright, der er født i New York, men er vokset op i Canada, har aldrig lagt skjul på at han er homoseksuel. For to år siden giftede han sig med sin tyske partner, Andy Brodt, som en af de første efter at staten New York havde gjort det muligt for homoseksuelle at blive gift.

En fan har optaget Rufus Wainwrights kritik af de homofobiske love og lagt dem ud på YouTube.

Du kan se klippet lige her: