SAMFUND

Hvem skal repræsentere Danmark ved Eurovision?

De otte artister, der den 11. februar skal kæmpe om at repræsentere Danmark ved Eurovision til maj i engelske Liverpool.
Foto: DR

DR har sat ansigter på de otte artister, der skal skaffe Danmark en af de eftertragtede finale pladser ved årets Eurovision finale i Liverpool til maj. Men man skal kigge langt efter kendte ansigter.

Når vinderen af årets danske Grand Prix brag skal kåres i Arena Næstved den 11. februar skal man lede med lup for at finde kendte ansigter. Kigger man blandt komponister og tekstforfatterne til årets otte sange støder man dog hurtigt på flere kendte navne.

Micky Skeel skal selv på scenen med en af de to sange i årets grand Prix felt, der bliver sunget på dansk. Micky Skeel har selv leveret sange til kendte navne som Gulddreng, Cliff Richard og den svenske Eurovisionvinder Måns Zelmerlöw.

Han har også selv skrevet sangen “Glansbillede”, der handler om at have modet til at være sig selv.

“Min sang handler om at turde hvile i sig selv. Turde være uperfekt og ikke altid ligge under for, hvad andre måtte mene om en”, fortæller Micky Skeel til Out & About.

Feltets anden sang på dansk synges af Søren Torpegaard Lund. Han kommer direkte fra hovedrollen som Tony i West Side Story i Det Kongelige Teaters anmelderroste opsætning af den kendte musical i Operaen i København.

“Lige her” er blandt andet skrevet af to tidligere danske vindere. Tim Schou, der i 2011 vandt med A friend in London og Martin Palme Skriver var i 2016 en trediedel af gruppen Lighthouse X, der vandt det danske Grand prix med “Soldiers Of Love”.

“Sangen er udover at være en homage til tidligere tiders danske Grand Prix bidrag også en opmuntring til at være den man er”, fortæller Søren Torpegaard Lund, der selv er stor Grand Prix fan.

Danmark inde i en dårlig Grand Prix stime

Danmark har siden 2019 ikke været i Eurovisionfinalen. Så vi har brug for at få rettet kraftigt op på den statistik. Out & Abouts bud på de tre bidrag, der i Arena Næstved kommer til at kæmpe om den danske billet til Liverpool til maj er Eyjaa, Micky Skeel og Reiley.

De otte Grand Prix sange kan du fange på de musiktjenester, hvor du plejer at hente musik til dine playlister.

De skal kæmpe om danskernes stemmer den 11. februar:

 1. EYJAA – I Was Gonna Marry Him
  (Maria Broberg, Rasmus Olsen, Thomas Buttenschøn)
 2. Frederik Leopold – Stuck on You
  (Frederik Jyll, Lasse Lindorff)
 3. Maia Maia – Beautiful Bullshit
  (Joy Deb, Maja Barløse, Niclas Lundin)
 4. Mariyah LeBerg – Human
  (Lars Pedersen, Mariyah LeBerg, Nermin Harambasic)
 5. Micky Skeel – Glansbillede
  (Martin Bjelke, Micky Skeel Hansen)
 6. Niklas Sonne – Freedom
  (Nicklas Sonne)
 7. Reiley – Breaking My Heart
  (Bård Bonsaksen, Sivert Hjeltnes Hagtvet)
 8. Søren Torpegaard Lund – Lige her
  (Søren Lund, Tim Schou Nielsen, Steven McClintock, Martin Palme Skriver og Lasse Storm)

 

Læs meget mere og Grand Prix her.

Læs også: Verdensturne: Madonna kommer