SAMFUND

Næstved vært for Dansk Melodi Grand Prix 2023

Reddi hev grand prix sejren hjem i 2022. Vinderen af næste års danske Melodi Grand Prix  findes den 11. februar, hvor Næstved Arena for første gang danner rammen.
Foto: Frank Holm

Næste års danske Melodi Grand Prix sendes for første gang fra Næstved. Det sker lørdag den 11. februar, hvor Næstved Arena danner rammen om den store musikfest.

DR har valgt at holde fast samme ”vindende” koncept som sidste år. Så feltet kommer i 2023 atter til at bestå af otte sange. Vinderen skal repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest i Storbritannien til maj

Hvilke sange der klarer sig gennem nåleøjet afsløres først i det nye år.  Vi skal dog ikke vente så længe på at finde ud af, hvem der skal føre os gennem showet. Værterne afsløres nemlig allerede senere på efteråret.

”Dansk Melodi Grand Prix er en stolt tradition og en musikalsk folkefest, som samler os på tværs af generationer og smag. Derfor er det igen i år ambitionen at skabe et show, der bringer danskerne sammen hjemme i stuerne, og som fejrer musik og sangskrivningskunsten”, fortæller Gustav Lützhøft, der er ledende redaktionschef i DR Kultur, Debat og Musik.

Resultatet har de senere mange år dog ikke helt stået mål med ambitionerne. Således skal vi helt tilbage til 2019 for at finde en dansk sang, der klarede sig videre fra semifinalen. Her opnåede Leonora i Tel Aviv en respektabel tolvteplads i Eurovisionfinalen med “Love Is Forever”.

Billetsalget skydes i gang til november.

Meget mere Grand Prix stof finder du her.

Læs også: Nominering til Danish Rainbow Awards 2022