20 år med Out & About

Første nummer af magasinet Out & About kom på gaden i januar 2003. Bag udgivelsen stod en stor del af de københavnske LGBT+ steder, der længe havde ønsket et nyt magasin på banen for at få sat skarpere fokus på det københavnske LGBT+ miljø.

Out & About fik hurtigt et ry som bøssernes Se & Hør. Hvilket vi da også levede op til, da vi bragte mange interview med kendte bøsser og lesbiske.

Magasinet besøgte både kendte og såkaldt almindelige bøsser og lesbiske i deres eget hjem – artikler som blev bragt under titlerne ”Homo Homes” og ”Hjemme Hos”. Her viste bøsser og lesbiske, hvordan de havde valgt at indrette deres hjem.

Out & About var også med til at præge LGBT+ miljøet på andre områder. Blandt andet gik vi sammen med barmiljøet om at arrangere konkurrencer som MrGay.dk og Årets Bartender.

 

Økonomien svigtede

Out & About klarede sig godt igennem de første kriseår under finanskrisen i slutningen af nullerne med stigende annoncesalg. Men i 2011 blev Out & About også ramt af et svigtende annoncesalg, og det var første år, hvor Out & About gav underskud.

Out & About kom for alvor i økonomiske problemer i 2017 og blev overtaget af Rainbow Business Denmark. Men i sommeren 2018 blev de økonomiske problemer så store, at ejerne ikke så sig i stand til at betale sine kreditorer.

I et forsøg på at videreføre Out & About gennem et nyt selskab, havde Rainbow Business Denmark i sommeren 2018 sikret sig navnet Out & About samt rettigheder og det historiske bagkatalog. Men med et fortsat faldende annoncesalg måtte man indse, at det ikke var muligt at skaffe den nødvendige økonomi til at videreføre det trykte månedsmagasin. Derfor blev udgivelsen stoppet i april 2019.

 

Lever dog stadig

Navnet Out & About bliver i dag brugt til Copenhagen Gay Guide, som har skiftet navn til Out & About – Copenhagen LGBT+ Guide. Den nyudviklede guide udkom første gang 1. juni 2019 og udkommer nu 2-4 gange årligt.

Out & About lever også online, dels på de sociale medier og dels her på hjemmesiden outandabout.dk med indlæg produceret af frivillige medarbejdere.

Men hvem ved, måske genopstår det trykte magasin igen på et tidspunkt. For der er mange, der savner et trykt magasin, der omhandler det nære LGBT+ miljø.

 

Tilbageblik

Her i 2023 er det 20 år siden, at den første nummer af Out & About kom gaden. Derfor vil vi i den kommende tid rette fokus på, hvad Out & About skrev om for 20 år siden.

 

Du kan læse Out & Abouts historie her.

Du kan læse alle numre af Out & About her.