KULTUR

Hvad siger Spar Nord til den nye Regnbueflagstang

Spar Nord på Regnbuepladsen er i dag pakket godt ind i stilladser. Da Regnbuepladsen fik sit navn i 2014 var banken ikke begejstret, men hvad siger de i dag til ideen om en permanent flagstang med regnbueflag lige uden for vinduerne?
Foto: Brian Kjær Capkan

Da Regnbuepladsen fik sit navn i 2014 kom Spar Nord i stormvejr, da de ikke var begejstrede for navneskiftet. Så hvad siger de til nyheden om, at der sandsynligvis kommer en flagstang med regnbueflag på Regnbuepladsen? Lige uden for deres vinduer.

Rådhuspladsen er den fornemste adresse i Matadorspillet, og i den virkelige verden er der stor prestige i, at have adresse på pladsen. Så stor, at Spar Nord i 2014 kom i kraftig modvind, da de argumenterede mod, at omdøbe en del af Rådhuspladsen til Regnbuepladsen.

“Pinligt og useriøst”

”Det forekommer både pinligt og useriøst, at et stort flertal i Borgerrepræsentation bakker op om denne intetsigende naturbeskrivelse blot fordi, den tilsyneladende – af visse minoritetsgrupper – er knyttet til en bestemt seksuel observans”, skrev bankens daværende bankrådsformand i København Thomas Højlund i et høringssvar til Københavns Kommune.

Og så var der ballade. Påstande om homofobi tordnede mod Spar Nord, og efter først at have udtalt at han blev misforstået, valgte Thomas Højlund at træde tilbage.

Siden er roen faldet over Regnbuepladsen.

Flagstang på vej

Nu er der igen opmærksomhed omkring Regnbuepladsen. Som Out & About kunne fortælle mandag aften, har Copenhagen Pride fået den ide, at der på Regnbuepladsen skal opstilles en flagstang, som permanent skal flage med regnbueflaget.

Hvad siger Spar Nord i dag?

Afdelingsdirektør John Glerup tager imod, og han svarer beredvilligt på Out & Abouts spørgsmål om bankens holdning til den kommende flagstang på Regnbuepladsen:

”Det har vi ikke noget imod,” svarer han indledningsvist.

Det er naturligt at spørge til jeres holdning, for tilbage i 2014 var I ikke glade for navneskiftet?

”Det er rigtigt, men det er ærgerligt, at debatten den gang blev fordrejet på grund af nogle uheldige formuleringer. Men du må forstå, at for en virksomhed er adressen vigtig når vi taler marketing og branding. Alle kunder og andre besøgende kender Rådhuspladsen, og beliggenhed har meget stor betydning. Vi havde intet imod navneændringen af pladsen foran banken, men ønskede at bevare adressen. Men jeg vil gerne understrege, at vi intet har mod hverken homoseksuelle eller regnbueflag.”

Så I bliver ikke træt af at kigge ud af vinduerne på et regnbueflag?

”Nej overhovedet ikke, og jeg kan ikke forestille mig, at der er nogen blandt kollegerne der vil have noget imod det.”

Har I åbne LGBT’ere blandt jeres ansatte?

”Statistisk set har vi vel tre-fire homoseksuelle kollegaer, men der er ingen af dem der er sprunget ud. Men det er de naturligvis velkomne til, hvis de skulle få lyst til det,” slutter afdelingsdirektør John Glerup af.

Læs også:  Mere strid om Regnbuepladsen

Læs mere om Copenhagen Pride