Horsens springer ud

Endnu en by i Kystlandet får nu en Pride. Aarhus Pride og Odder Pride er allerede afholdt, til september følger Horsens efter.

Midt i en tid, hvor mange  har sendt ekstra tanker mod Oslo, efter det forfærdelige, der skete der. Og i en tid, hvor der er røre i LBGT+ miljøet med Regnbuerådet vs. LGBT+ Danmark. Midt i alt det, så er Danmark blevet en Pride rigere.

Det drejer sig om byen, hvor Elton John, eller hans fans for nyligt skabte trafikkaos, nemlig Horsens. Så find din kalender frem og sæt et kryds ud for lørdag den 3. september. Horsens Pride finde nemlig sted den første lørdag i  september.

Byen har tidligere haft LGBT+ arrangementer og dage, men nu ser en Pride dagens lys. En pride der igennem et stykke tid er taget tilløb til med de mange omgange Pride Værksted, der er afholdt.

Profiler på de sociale mider Facebook og Instagram er blevet oprettet og er nu stille og roligt begyndt at røre på sig. Her vil du kunne følge med i forberedelserne og løbende vil de praktiske informationer lande.

I det lokale medie Horsens Folkeblad er det hele meldt ud, sammen med et interview med den ene af initiativtagerne: Mark Ludvig Henriksen, som mange også kender som Drag Queen Ion.

Her fortæller han om sin personlige begrundelse og oplevelser, der ligger til grundlag for den nye Pride.

“- På en strækning på 100 meter skete det fire gange, at der var nogle, der råbte ting som ”homo-svin” efter mig. Når man bliver udsat for den slags, så er det altså svært at føle sig hjemme og godt tilpas. Tænk så på, hvordan helt unge queer-personer, som ikke har fået samme hårde hud som mig endnu, ville have det”,  fortæller han til Horsens Folkeblads journalist.

Udover Mark Ludvig Henriksen, er også to af hans kammerater, Matheus Tøttrup og Nicklas Skov Hansen med i teamet.

Kommunal støtte

Kommunen har støttet med 50.000 kr. og Tuborgs drømmepulje med yderligere 40.000 kroner. Det bliver en gennemgribende queer dag for alle Horsensianere, skabt af en flok af lokale LGBT+ personer og ungdomskulturhuset Platform K.

Dagen starter med en parade gennem byen, hvor alle er velkomne. Paraden ender på Platform K, som de  lover at omdanne til en skøn og festlig markedsplads med aktiviteter for alle aldre og underholdning, debatter og bingo på scenen. Aftenen slutter af med et brag at et show, hvor blandt andet sangeren Fozza optræder.

Få de seneste nyheder om Horsens Pride her.

Læs også: Oslo: Skyderi foran homobar – Oslo Pride aflyses