SAMFUND

Olympisk svømmer springer ud

Dan Jervis er blandt de bedste langdistancesvømmere i verden.
Foto: Dan Jervis/ Instagram

Den walisiske langdistancesvømmer Dan Jervis springer ud i et interview med engelske BBC

Den 26-årige Jervis blev inspireret til at springe ud af den engelske professionelle fodboldspiller Jake Daniels, der sprang ud for nyligt. Jervis fortælle i interviewet, at han længe har vidst, at han var homoseksuel.

”Det har altid været i baghovedet. I begyndelsen troede jeg, at jeg var biseksuel og havde også en kvindelig kæreste. Men jeg var kommet til et punkt i mit liv, hvor jeg måtte stå ved den jeg er”, fortæller Jervis.

Derefter begyndte han at fortælle sandheden til de nærmeste venner.

Jervis vil gerne være et forbillede for andre sportsfolk.

”Der er så mange lande blandt Commonwealth landende, hvor det at være homoseksuel er forbudt. Her kan jeg være synlig og inspirere andre”, fortæller Jervis.

Han vil desuden gerne vise, at der ingen hindring er i at være både kristen og homoseksuel.

”Der er mennesker, der mener, at man ikke kan være både kristen og homoseksuel. Det vil jeg gerne vise, at man sagtens kan”, lyder det fra Jervis, som er stolt af sin tro.

Jervis blev nummer fem i 1500 meter fri ved de seneste Olympiske Lege.

Følg Jervis på Instagram her.

Læs også: Professionel fodboldspiller springer ud