Homokys i Marvelfilm kræves klippet ud

Phastos er den første homoseksuelle superhelt i Marvel universet.
Foto: Marvel

I den seneste Marvel film ”Eternals” ser man for første gang to mænd kysse hinanden. Derfor får filmen ikke premiere i flere lande i Golf-regionen.

Marvel-filmen ”Eternals” handler om de udødelige “De evige”, som har været til stede på Jorden i tusindvis af år. Her har de både fulgt og været med til at forme menneskehedens udvikling samt beskyttet den mod dødsensfarlige monstre, de såkaldte Deviants. Filmen indeholder også for første gang i Marvel-filmuniverset et lidenskabeligt kys mellem to mænd.

Derfor får filmen fra det populære Marvelunivers ikke premiere i lande som Saudi-Arabien, Qatar og Kuwait. Det skriver filmbranchemagasinet ” The Hollywood Reporter”.

Censurmyndighederne i disse lande har bedt Disney om at fjerne kyssescenen. Det skulle Disney efter sigende have afvist. Dermed slippes filmen ikke løs i biograferne i de tre lande, hvor homoseksualitet stadig er ulovligt og kan straffes med lange fængselsstraffe. I Saudi-Arabien endda med en dødsstraf.

Også i Singapore er der problemer med censurmyndighederne. Her er filmen kun tilladt for alle over atten år. De skyldes de ”homoseksuelle referencer” udtaler censurmyndighederne.

I Danmark fik filmen premiere den 4. november og kan ses i sin fulde længde.

Billetter og spilletider til Eternals finder du her.

Læs også: Trøffeljægerne fra Piemonte – albatrøflen